Suuremateks objektideks olid seekord koolimaja sisekoridor teisel korrusel ja koolimaja akende puitosad. Sisekoridoris alustasid noored vana värvi eemaldamise ja pahteldamisega, oma panuse andsid värvi eemaldamisel ka põhikooli õpilased ise, keda juhendas põhiliselt poiste tööõpetuse õpetaja Urmas Mäenurm. Algul oli tunti vastutusrikka töö ees veidi hirmu, aga kui juba esimene värvikiht seina sai, olid ka noorte näod rõõmsamad tehtud tööst. Igatahes saadi töökogemuse võrra rikkamaks.

Akende värvimine oli samuti hoolsust nõudev töö, kuid sellegagi tuldi hästi toime. Üsna harjumatu oli ronida ja samal ajal tööd teha, kuid kõik sujus kenasti.

Kiigepargi haljastule andsid laagrilised uue kvaliteedi vedades saetud oksad lõkkeplatsile, koristades platsi prahist ja võõbates pingid tõrvaga.

Bussiootepaviljon viskas talve jooksul kohati maha värvikihte. Ühiselt otsustati ka sellele uus nägu anda, lisaks vedasid noored pargist bussipeatusesse pingi, et oleks, kus bussi ootamise ajal jalgu puhata või kotti toetada. Siinkohal aga palun niisama vaba aega bussijaamas mööda saatvatel meestel seda mitte kasutada tualetina, samuti ärge loopige maha konisid ja prahti, selle jaoks on suur prügikast. PALUN HOIDKE KÕIK SEDA ILU JA PUHTUST, MIDA MEIE OMA LAPSED ON LOONUD! Ja kes tõesti tunneb, et siin on pommiauk, siis iga kell oleme Väätsa Kooli Sõprade Seltsiga abiks, kui soovite oma elukeskkonda üheskoos paremaks muuta ja midagi positiivset ära teha, aga seda ei pea suurele seinale kirjutama.

Klaasist ootepaviljonid said samuti pestud, kuid kahetsusega peab ütlema, et see puhtus jäi üürikeseks, sest mõnele inimesele kohe meeldib puhtust hävitada ja kannatavad seetõttu ikka need, kes bussi peavad ootama. Kahju!

Kogu laagri perioodil toimetas hoolas noormeeste seltskond jõeäärsel haljasalal, kus korjati üles kõnniteeplaadid, mille pinnas oli ebaühtlaselt endasse imenud. Noortele abiks olid 6. klassi poiste seltskond, kes õppisid kasutama uusi töövõtteid ja tööriistu. Laagri lõpuks sai valmis suurepärane jalgtee, kus nüüd on samuti pingike, et puhata ja ümbrust nautida.

Lisaks korrastas õpilaste seltskond vana küttehoidla ala -  koguti kokku kivid ja püüti käsitsi tasandada kogu ala, kuid laste jõud jäi siin napiks. Vaatamata sellele andsime ala kujundamisel parima. Lapsed said harjutada muruseemnega ürgseid külvamise meetodeid ja eks seda ole ka nüüd haljasalal näha. Murutaimel on hea omadus end ka ise edasi külvata, andkem talle siis selleks võimalus ja järgmisel aastal on plats juba tunduvalt kaunim. Väike ettepanek ka aiamaa omanikele, kui teil tuleb kaevamise käigus välja lumikellukese sibulaid ja neid enam maha ei taha maha panna, siis minge ja viige need muruplatsi serva ja nii on varakevadel kõigil rõõmu esimestest õitest.

Laagrilisi toitlustas kahe nädala jooksul Väätsa söökla, kus kokatädid andsid endast parima, et tööd teinud lapsed saaks kõhu korralikult täis. Toidud olid maitsvad ja kes soovis, sai ka teise portsu. Täname paindlikkuse ja hea toidu eest!

Kokkuvõttes võin öelda, et laager läks korda. Palju olulisi töid sai tehtud ja usun, et ka lapsed jäid ise tehtuga rahule.

Laagri toimumiseks sai Väätsa Kooli Sõprade Selts toetusraha PRIA-lt LEADER meetmest. Lisaks suur tänu vabatahtlikele MTÜ liikmetele, kes aitasid kaasa laagri kordaminekule, suur tänu AS Väätsa Agrole ja Väätsa Vallavalitsusele.

Järgmise aasta projektilaagri taotlus on saanud positiivse rahastusotsuse, nii et kohtume jälle järgmisel aastal! Kaunist ja päikeselist suve!