Tegelik aastapäev oli küll 11. juuli, mis aga korraldajatele hästi ei sobinud pidutsemiseks.

Üritus oli loomupäraselt pisut nostalgiline, ajakohaselt vaoshoitud ja soliidne.

Meeldiv igal juhul. Oli meeldivaid taaskohtumisi üle mitmete aastate, jällenägemisrõõmu ja sooje meenutusi koos läbikäidud sündmustest. Ilmgi oli pidutsejaid soosiv, ei liiga palav ega vihmane.

Vallavanema hr. Maano Koemetsa avakõne oli tulvil sooje sõnu valla taastajatele ja edasiarendajatele, selleks kaasaaitajatele ja kogu valla rahvale. Esimesele volikogule kingiti sümboolselt valla vapiga vihmavarjud, ilmselt sümboliseerimaks, et neile on peavari kindlustatud. Praeguse vallavanema järel rääkis esimene vallavanem hr. Hando Ivask väga ilmekalt sündmustest, mis eelnesid ja järgnesid taastamisaktile.

Sekka laulsid ja etlesid Rannu kooli õpilased Gerli Jõgi juhendamisel.

Ja siis traditsioonilised õnnitlused ja tervitused sõpradelt Soomest endisest Lammi vallast, maavanemalt, naabritelt, oma valla ettevõtjatelt.

Koos tõsteti pidupäeva šampusetoost ja maitsti suupisteid. Vallamaja uksed olid kõigile avatud, nagu ka südamed.

Pidustused jätkusid Rannu pargis.

Õnne Sulle, koduvald, õnne teile, kaasteelised!

Häid ja sooje sõnu jagus palju, tulid need siis eestimaalase suust (aga eestimaalaste hulka kuulub Rannu valla elanikena ka mitu soomlast), või loeti need ette paberilt eesti-soome segamurdes. Oluline seejuures polnudki täpne grammatika, vaid südamesoojus, mis sõnadesse oli kätketud ja millega see edasi anti.

Ehk eriliselt läksid hinge Tartumaa Omavalitsuste Liidu esimehe ja Tartu vallavanema hr. Aivar Soobi sõnad: „Hoidke ennast, hoidke oma peret, hoidke külalisi, hoidke valda ja hoidke valla juhte! Ma ütlen - see ei ole kerge töö. Kui hoiate kokku, siis teil läheb hästi. Aitäh teile!"

Ametliku osa järel lasti hea maitsta Vaide motelli poolt valmistatud hõrgutistel, nauditi imeilusat juubelitorti (mõnigi võib nüüd öelda, et on söönud magusat valla vappi), vesteldi vanade kolleegidega, vahetati mälestusi ja tunti end mõnusalt. Hr. Tapio Tuominen töötas 25 aastat endise Lammi valla vallavanemana, on Rannu valla suur sõber ja väga palju oma kogemustega kaasa aidanud meie valla taastamisel. Hr. ja pr. Lehtinenid on aga kaua töötanud endise Lammi valla sotsiaaltöö alal.

Praegu kuulub Lammi vald Hämeenlinna koosseisu.