Vallavanem Jüri Ott andis Heikki Salmile korralduse kell 09.15, et hakkaks tegutsema kriisikomisjon, tagamaks esmajärjekorras elanike veega varustamise (ilmaprognoos oli +30C, päikesepaiste) ja informatsiooni edastamise rikke kõrvaldamise ajagraafiku kohta.

AS Fortum Elekter selgituste kohaselt on Kullamaal ühendusliin Martna alajaamaga. Selle kaudu said voolu tagasi 179 tarbijat Liivilt kuni Urvasteni kell 10.15. Ülejäänud 431 tarbijat ümberlülitamistega toita ei olnud võimalik. Nende tarbijate elektrienergiaga varustamiseks tuli Kullamaa alajaamast väljuvad liinid omavahel kokku ühendada. Need tööd lõpetati ja tarbijad pingestati kell 17.03.

Kell 18.00 toimus Kullamaa vallamajas kriisinõupidamine seoses Kullamaa alajaama põlenguga. Kohtumisel arutati läbi tekkinud kriisiolukord ja lepiti kokku edasises käitumises.

Praegu on varustuskindlus Kullamaa valla ettevõtetele ja elanikele siiski väga halb. Iga rike põhjustab kõigi Kullamaa valla tarbijate väljalülitumise, samuti pikeneb rikke kõrvaldamise aeg, kuna kokkuühendatud liinide pikkus on väga suur ja rikkekoha leidmine raskendatud. Kõige suurem risk on äikese korral, kus  pikselöögid põhjustavad lühiseid.

Olukorra paranemist on loota 29. juuli õhtuks. Jaotusvõrk OÜ lubas paigaldada Kullamaa alajaama uue ajutise komplektjaotla. Lõplik täiesti uus jaotusseade lubati ehitada 2012 suveks, kuna projekteerimine, hange ja seejärel seadme valmistamine  on pikk protseduur.

Matsalu Veevärk AS selgituste kohaselt läksid selle sündmusega seoses rikki mitmed veetöötluse seadmed (rivist väljas on rauafiltrid ja pöördosmoosiseade) ning momendil varustatakse Kullamaa küla töötlemata põhjaveega. Läbipõlenud seadmed loodetakse korda saada nädala jooksul ja sellest antakse kindlasti teada.

Hetkel ei vasta joogivesi kõigile nõuetele fluoriidi ja raua osas. See ei ole kindlasti eluohtlik, aga soovitav oleks lastele joogivesi läbi keeta.