Laupäeva õhtul kell 20.00 avati Kadrina Kirikukoori (dirigent Anne Peäske) lauluga Rohumäel mälestuskivi, mis märgib  Kullamaa rahva esimese laulupäeva toimumist 100 aastat tagasi. Mälestuskivi avamisel kõneles vallavanem Jüri Ott.

Peale seda toimus meeleolukas kontsert, mille kavas oli palju muusikapalu, mis kõlasid ka 100 aastat tagasi toimunud laulupäeval. Laule saatis Kadrina pasunakoor (dirigent Kaido Järvsoo ja Kullamaa Muusikaseltsi sõprade orkester (dirigent Loit Lepalaan). 

Kontserdi lõppedes ei tahtnud aplaus vaibuda, kuid lõpuks kustutas muusikajanu pisut see, et Kadrina Pasunakoori muusika saatel sai veel mitu tundi jalga keerutada ja pühapäeva hommikul tervitas jällegi ärkajaid tore hommikune puhkpillimuusika äratuskontsert. Ka Kullamaa kirik oli neil päevil muusika päralt, laupäeval toimus orelipooltund (organist Tooni Leedjärv) ja pühapäeval kell 12.30 Kadrina Kirikukoori kontsert, keda toetas muusikaliselt Kadrina Pasunakoor.

Kiitust ja tunnustust pälvisid  Amanda Puhvet (Margot Smitt) ja Kullamaa pood (Kaja Nargla), kes tagasid, et see suur pere saaks kenasti toidetud ja ei peaks janu tundma. Nagu 100 aastat tagasi arvasid kullamaalased nüüdki, et „Laulupidu on südame asi. Nagu eesti keel ja meel, nagu armastus".