Hoidistamine kogub järjest enam populaarsust
Hoidistamise õpitoad leiavad ökofestivali raames esimest korda, kuid festivali projektijuhi Ulla-Maia Timmo sõnul on festivali raames igal aastal toimunud ka kokkamise õpitoad, mis on täitunud imeruttu.
„Kuid paljud huvilised soovisid just nimelt õppida hoidiste valmistamist või tahtsid saada selles vallas uusi ideid, mistõttu me tulimegi nende soovidele vastu," rääkis Timmo.
Hoidistamise õpitoad toimuvad tänavu 16. ja 17 augustil Põlvamaal Postitee ääres asuvas Kopli taluköögis ja õpitoa viivad läbi Food Studio kokad Indrek Kivisalu ja Risto Toome.
Hoidistamise õpitubades saab teada, kuidas tooraineid ning maitseid purki ja pudelisse panna. Praktilises osas tehakse veidi teistsuguseid keediseid ning vürtsmoose ehk chutney' sid, maitseõlisid ja infusioone. „ Keedetakse ja degusteeritakse ning koju kaasa saab kõik retseptid kui ka omavalmistatud hoidise," tutvustas Ulla-Maia Timmo.
Lisaks hoidistamisele toimub Kopli taluköögis 18. augustil ka Setu toidu kursus, kus saab õppida ehedaid ja traditsioonilisi setu toite valmistama - muuhulgas tehakse sõira, vatska, setupärast seenehautist ja pelmeene. Kursuse viib läbi seni ainsa setu kokaraamatu autor Inara Luigas.
Kokkamishuvilised saavad õpitubade kohta lisateavet netikülgedelt www.ecofest.ee ja www.koplitalu.ee