Kolga luidete metsad on olnud pikka aega inimeste poolt armastatud puhkepiirkond, kus käiakse marju ja seeni korjamas ning ka niisama metsas jalutamas. 2005. aastal rajati Kolga looduskaitsealale jõe äärde puhkekoht, mille inimesed üsna kiiresti omaks võtsid. Kahjuks aga kaasnes puhkekoha kasutamisega ka see, et inimesed sõitsid autodega metsa alla ja laagriplatsile sattus üsna tihti ka lärmakaid seltskondi.

Sellega seoses on viimastel aastatel kassikaku pesitsemine puhkekoha vahetus naabruses ebaõnnestunud.

Kassikakule sobivaid elupaiku on Eestis väga väheks jäänud, mistõttu selle liigi seisund on järjest halvenemas. Seega on väga oluline vältida selle liigi elupaikade kahjustamist tema kaitseks moodustatud aladel.

Sellest tulenevalt kavandatakse Kolga looduskaitsealal kassikaku elupaiga vahetust mõjualast puhkekoht likvideerida ja ümber paigutada see ümber Kolga allika lähedale metsa alla. Lisaks puhkekoha asukoha muutusele kavandatakse tähistada infotahvlitega kaitseala läbiv loodusrada ja piirata 2-l metsasihil autodega liiklemist. Nimetatud tegevused on kavandatud ikka kõik selleks, et Kolga looduskaitsealal säiliksid nii kaitseväärtused kui ka puhkemetsade ilu ja võlu.

Kolga looduskaitsealal külastust korraldav Riigimetsa Majandamise Keskus kavandab ümberkorraldused läbi viia järgmise aasta esimesel poolel.