Võtke kaasa mõni sõber või pereliige; üksi metsa minek oleks liiga riskantne.

Riietuge vastavalt ilmastikuoludele, soovitavalt erksavärvilistesse pealisriietesse. Arvestada tuleb ka sellega, et eksimise korral võib ette tulla, et öö on vaja veeta lageda taeva all.

Võtke metsa kaasa söödavat-joodavat.

Kindlasti peaks seenelisel või marjulisel taskus olema korralikult täis laetud akuga mobiiltelefon, et vajadusel saaks helistada ja abi kutsuda. Kui oskate kompassi käsitleda, tuleks seda loodusesse suundudes kaasa võtta.

Püsige metsasihtidel, metsateedel või lagedamatel kohtadel, sest eksinut on sealt paremini märgata ning see kergendab otsimist ja kindlasti viivad antud teed ka kusagile välja.

Kuulata ja tähele panna, kas läheduses asub mõni suurem autotee.

Suuremas metsas ekseldes tuleks hakata endast maapinnale märke maha jätma, liikumissuuna järgi on otsijatel eksinut kergem üles leida.

Otsida mõni suurem puu, kus all ööbides oleks soe ja ei tekiks eluohtlikku alajahtumist.

Ärge unustage enne metsa minekut kõiki soovitusi järgida, samuti teavitage oma plaanidest lähedasi. Kui te olete eksinud ning ei jõua õigel ajal tagasi, saavad nad helistada politseile või häirekeskusesse, et teid otsima hakataks.

Siinkohal ka üks meeldetuletus - kui teate, et teie sugulane või tuttav on metsas ära eksinud, teatage sellest koheselt tasuta politsei lühinumbrile 110.