Esimene samalaadne üritus oli eelmisel suvel Valklas, kus tuli võitjaks Sillamäe Hooldekodu. Seega korraldas sel aastal võistlusturniiri eelmise aasta võitja. Mängud toimusid looduslikult kaunis kohas - Orava turismitalus. Võistlema oli tulnud 8 võistkonda, neist 7 hooldekodu ja keskkontori võistkond. Meie võistkonda kuulus 6 klienti - Kalle, Erika, Liidia, Urmet, Merike ja Raivo. Saatjateks olid kaasas tegevusjuhendajad Aita Silde ja Reeli Silde. Võistlusplatsil mängis kaasa ka Reeli. Esimene mäng oli Koluverel Valklaga, mille me võitsime. Veel mängiti Ravila ja Võisiku jalgpalluritega. Viimane mäng tuli loosi tahtel mängida keskkontori võistkonnaga. See mäng oli vaatamisväärsus omaette, mis pakkus tõelist naudingut nii mängijatele kui publikule. Visalt kaitsesid meie mängijad oma väravat ning mäng lõppes 0:0. Eriti tubli oli väravavaht Kalle. Penaltitega võitis mängu siiski keskkontor. Kokkuvõttes võitis jällegi Sillamäe Hooldekodu, kuhu meid oodatakse osalema ka järgmisel aastal.

Marika Gilden, Koluvere Hooldekodu tegevusjuhendaja

04. augustil osales Koluvere Hooldekodu laulukoor Kernu III laulupeol.

Märtsis saime osavõtukutse ja repertuaari. Esitamisele tulevad laulud olid meie lauljatele juba eelnevalt tuttavad, kuid vajasid veel veidi harjutamist.

Meie koor oli 10-ne liikmeline, juhendasid Kätlin Korjas, Varje Laidsaar ja Marika Gilden.

Tõelise laulupeotunde tekitamiseks panime selga rahvariided. Peopäev oli pikk, hommikupoole toimusid proovid ning peale lõunat rongkäik koos peo tulesüütamisega ja kontsert. Külla oli tulnud ka lauluja tantsuansambel Venemaalt. Olenemata pikast ja väsitavast päevast olid meie kliendid väga rõõmsameelsed ja pidasid vapralt lõpuni vastu. Laulupeol astusid üles 13-ne hooldekodu koorid. Iga koor esines ka üksikult vabalt valitud lauluga. Meie laulsime laulu "Merepidu". Üllatus oli kontserdi lõpus, kui juhendajate koor nimega "Kantseldajad" esines lauluga "Kell lõi seinal". Aplaus ei tahtnud kuidagi lõppeda ning laulu tuli korrata.

Laulupeoks õpitud kava tuleb esitamisele ka oma hooldekodu rahvale 31.augustil toimuval laulude pärastlõunal.

Oleme tänulikud Kullamaa vallale, kes andis meile kasutada valla bussi. Erilised tänud kuuluvad bussijuhile Harri Tammelale, kes oli kõiges meile abiks.