Järgnevatel fotodel on näha tõelise peipsiveere sibula ja võlts peipsiveere sibula erinevused. Tallinna turgudel on palju just võlts peipsiveere sibulat. Et ära tunda tegelikku peipsiveere sibulat pööran tähelepanu nende erinevustele.

1. Artikli juures oleval pildil on tõeline peipsiveere sibul.
Sibula kuju ei ole sümeetriline kuna ta kasvab pesana. Pesas kasvades on sibulad üksteise vastas ja seetõttu ei ole nad kunagi ideaalselt ümmargune. Seoses pesas kasvamisega on neil ka juured ühenduses ja on näha, et juure konts on ära lõigatud. Peipsiveere sibulate hulgas on ka roosakaid eksemplare ehk ta ei ole alati ideaalselt kollane.

2. Siin pildil on näha, kuidas tõeline peipsiveere sibul pesas kasvab.

3. Siin on näha võlts sibul, mida turul peipsiveere sibula pähe müüa üritatakse. Nagu näete, on nad sümmeetrilised ja lapikud. Nende juur ei ole lõigatud, on korrektne ja asub täpselt keskel. Nad on nn ilusamad kui peipsiveere sibulad, kuna nad on kasvanud üksikult.


Kui omal ajal otsiti koomik Chaplinile teisikut ja küsiti rahva käest, kes on õige Chaplin siis võitjaks osutus teisik. See sama on juhtunud ka peipsiveere sibulaga, sest väliselt tundub vale peipsiveere sibul rohkem peipsiveere sibula moodi. Nii langevad inimesed pahatihti korrektse välimuse ja ilu ohvriks.