Kell kolm hommikul süütasime tantsutrassil küünlad, et oleksime nähtavad, sest paksu udu seest polnud teist tantsijat näha. Tekkis uhke tunne, kui tuli udust nähtaval saateauto ja kostis muusika. Lapsed olid eriti tublid, sest tantsu lõppedes ei olnud keegi väsinud ja isegi oldi arvamusel, et oleks võinud veel tantsida. Tore, et ka lapsevanemad ei pannud paljuks tulla koos lastega lustima. Meie valla esimeseks tantsupaariks olid vallavanem Heikki Kadaja ja tantsuõpetaja Eva Kosk ning lastel aitasid tantsida veel lapsevanemad Kristi ning Kairi. Eakate tantsurühm tantsis tublilt oma maa, on ju tõesti tore, et tullakse selles eas kohale ja võetakse osa sellisest üritusest olgugi, et öösel. Kooli raamatukogu juhataja, kõigile lastele tädi Renna tegi üllatuse, pakkudes pärast tantsu kooki, mille oli ekstra selleks küpsetanud.

Aitäh teile tantsijad, juhendajad ja lapsevanemad. Oli Ilus ja meeldejääv üritus.

Puka rahvamaja juhataja

TeateTants ühendas

Puka Keskkooli rahvatantsulaste suvi on olnud väga tantsurikas. Juulis võtsime osa koolinoorte tantsu- ja laulupeost „Maa ja ilm". Juba kevadel tekkis mõte osaleda ka TeateTantsul, mis läbis meie koduvalla maanteid. Kuna meie tantsuvahetus langes öisele ajale, tundsime algul natuke ärevust, aga seda põnevam asi tundus. Eelsoojendust maanteetantsuks tegime Puka valla öölaulupeol tantsides.

Uskumatult tore oli öisel maanteel oma tantsuvahetust oodata. Missugune muusika tuleb ja kas jõuame tantsida? Läbida tuli 2 kilomeetrit. Vahetuskohtades põlesid aiaküünlad ja tantsijad hõikasid läbi udu üksteisele julgustavaid ja humoorikaid sõnumeid. Küll sai ruttu läbi, oleks tahtnud veel tantsida! Niisugused mõtted tulid enamikult tantsijatelt. Lapsed said väga hästi hakkama ja on ühe emotsionaalse kogemuse võrra rikkamad. Mööduvad autod tervitasid signaalidega ja kaasaelajad lehvitasid.

Olen väga tänulik tantsijate toredatele vanematele, kes meid öisel maanteel saatsid. Tantsurühmaga täname Puka Vallavalitsust transpordi võimaldamise eest. Aitäh vallavanemale, kes meie rühmaga kaks etappi kaasa tantsis! Tundsime, et TeateTants ühendab.

Puka KK tantsurühma juhendaja Eva Kosk