Meenutame lühidalt eelmist kooliaastat ja teeme sissejuhatuse uude.

Möödunud aasta oli väga teguderohke. Kõige tähtsam oli valmistumine koolinoorte laulu- ja tantsupeoks. Meie kool oli seal esindatud rohkearvuliselt. Tallinnas lõid tantsu 3.- 4. klassi ja 7.-9. klassi segarahvatantsurühmad, võimles neiduderühm ja laulis mudilaskoor.

Tantsulapsi ja võimlejaid juhendas õpetaja Tiina Kukk, mudilaskoori õpetaja Anu Vares. Neid abistasid Tallinnas lapsevanem Lea Albrecht, õpetaja Eve Karimõisa ning kooli vilistlased Kätlin Milter ja Kristel Kukk. Suur tänu õpetajatele, kes te nägite vaeva ja andsite lastele võimaluse saada osa suurepärasest laulu- ja tantsupeo elamusest. Tänan abistajaid, kes leidsid aega ja võimalust olla toeks lastele ja õpetajatele.

Lõpule jõudis kaheaastane Comeniuse projekt, mille käigus õpilased ja õpetajad külastasid Lätit, Leedut, Itaaliat ja Poolat. Meie võõrustasime nimetatud riikide õpilasi ja õpetajaid siin, Eestis. Saime kogemuse võrra rikkamaks ja palju teada teiste rahvaste kultuurist ja elust.

Projekti eestvedajaks oli õpetaja Vete Hainsoo, kes sai sellega hästi hakkama. See on suur töö, mis lõpeb septembris aruande esitamisega Brüsselisse. Õpetaja taotles osalemist järgmises projektis "Elustiilide areen", mis sai positiivse vastuse. Projekt algab septemb-ris Leetu sõiduga. Uues projektis osalevad koolid Lätist, Leedust, Poolast, Itaaliast, Bulgaariast, Türgist, Austriast ja Keeni kool Eestist. Õpilastele, kes soovivad osaleda projektikohtumistel välisriigis, on ainult üks tingimus: nad peavad ise vastu võtma ühe õpilase, kellele tuleb pakkuda öömaja. Loodame, et lapsevanemad aitavad projekti teostumisele selgi korral kaasa. Nii annavad nad lastele võimaluse külastada võõraid maid, et laps saaks keelepraktikat ja palju huvitavaid elamusi.

Eelmisel õppeaastal teostus ka karjääriõppe- projekt, millega õpilastele tutvustati elukutseid ja nõustati 9. klassi õpilasi edasiõppimise võimalustest. Ka sellele projektile tuleb lisa, tänu õpetaja Saima Telli edukale tööle karjäärikoordinaatorina. Need olid väikesed killud möödunud aastast.

Ees ootab uus õppeaasta. See toob kaasa uue õppekava rakendumise 1., 4., 7. klassis. Uue õppekavaga alustame ka uute õppeainete õppimist. Kindlasti tekitab põnevust džuudoja tantsuõpetuse sisse viimine eelpool nimetatud klassides. Miks just selline valik? Oleme tervist edendav kool. Sellest lähtuvalt peame väga tähtsaks liikumist, mida võimaldavad just need õppeained. Nad aitavad kaasa rühi ja tasakaalu paranemisele, arendavad õpilastes ditsipliiniharjumusi ja üksteisega arvestamist. Jätkuvalt on võimalus astuda muusikakooli klaverit õppima.

Loodame, et uus õppeaasta toob kaasa palju huvitavaid üritusi ja mõtestatud tegevusi. Kohtume 1. septembril!