Heakorraprojekti viis sel aastal ellu ka Jalametsa Külaselts Mart Mäemetsa ja noorsootööspetsialisti Eve­lin Maksimi eestvedamisel. Koostöös õpilasmalevaga korrastati Kikevere kalmis­tut. Projekti toetas Kohalik Omaalgatuse Programm.

Ka korteriühistud hea­korrastavad oma majade ümbrust. KÜ Lillevälja 16 eesotsas Eve ja Lennart Okas, paigaldas 4 - kortermaja va­hele lipumasti ja soetas iga trepikoja ette prügikastid. Toetust saadi Leaderist.

Kooli ja lastetaia ümbru­se, välisväljakute ning spor­dihoone turvalisuse eest sei­sis hea Spordiklubi Imavere, kes viis ellu projekti „Avaliku ruumi parendamine: tur­vaseadmete paigaldamine". Selle tulemusena paigaldati nendele territooriumitele vi­deovalve. Projekti maksumus 11 450 EUR, sellest 10 % on omaosalus. Raha on taotle­tud Leader programmist.

Spordiklubi Imavere ju­hatuse liikme Jaanus Nilp'i eestvedamisel valmis au­gustikuus ka tenniseväljak, maksumusega üle 64 000 eur. Järgmisel suvel valmib korv­palliväljak. Neid projekte toe­tab PRIA külade meede 3.2

Meelelahutust pakkusid suvel Hermanni seltsing, kes korraldas Hermanni küla­päeva. Teotajaks Kohalik Omaalgatuseprogramm ja Imavere Vallavalitsus viis läbi VII Imavere vallapäeva Esitveres. Toetajaks Leader programm.