Mõned siinsed lapsevanemad on mures, et nende lapsed pääsevad vabalt mängima klaasitehase liivamägedele ja ujula basseini äärde. Siinkohal pean märkima, et mõlemad nimetatud objektid on eraomandis (seega valla käed on siin n-ö lühikesed).

Muidugi võib ju öelda, et omanik peab tegema omalt poolt kõik, vältimaks tema territooriumil õnnetuste juhtumist või siis võõra territooriumile pääsemist, kuid ei lukk ega tara ole seni suutnud takistada mõtlematu inimeselooma eest.

Liivamägede juurde on omanik paigaldanud võimalikule ohule osundavad hoiatavad ja keelavad sildid.

Ka ujula aeda on aegajalt parandatud ja lõhutud lukke vahetatud, seda on teinud nii vald (kui ujula oli valla omandis) kui ka praegune omanik, kuid igal asjal on ju piir. Kui ikka lapsed teevad seda, mida tahavad ja lõhuvad traataeda elamute vahetus läheduses, siis tundub vallaametnikele juba kuidagi imelik eraomandi rikkumise probleem üles tõsta. Kui ühiskond nn naabrivalvena kaasa ei tule, siis ongi varsti kõik lagunenud, sh laste mõttemaailm ja arusaamad, kuidas asjad võiksid tegelikult olla.

Kindlasti on lapsevanemaid, kes selgitavad lastele, et muretsevad nende pärast, kui need lähevad ujula basseini parkuurima, sest seal peadpidi betoonkamakale kukkudes võib jääda kõnekeeles väljendudes „kapsaks" või liivamägedel liugulaskmise tagajärjel võib jääda varingu alla ja lämbuda. Kuid ometi on lapsi ühel või teisel nimetatud objektil aeg-ajalt mängimas näha!

Lapsevanemad, kelle lapsed koos mängivad, palun koonduge. Teie lastel on kindlasti sõpru, kellega koosolemine on oluline, kuid mõlema poole keelud ohtlikes kohtades mängimise suhtes hoiaks seda kambavaimu ehk veidikenegi ohjes.

Võõral territooriumil omaniku loata viibimine ei ole OK!