Järvakandi päevade raames toimunud kontsert oli noorte meeste Riho Lepa ja Kristo Rajasaare projekt (suur tänu ja sügav kummardus väga hästi lavastatud ja korraldatud meeldejääva sündmuse eest), mis oli täis nii nostalgiat kui ka rõõmu: kohtuti ju mõne inimesega viimati lausa aastakümnete eest, esinejate ja paljude vaatajate- kuulajate noorusajal.

Kava juhtis Järvakandi juurtega näitleja-lavastaja Ivo Eensalu, kes ka (küll lühikest aega) naljamehena SiCaNa koosseisu kuulus. Laval astusid üles solistid Syrle Eesik, Tiiu Allkivi, Ants Sepp, Jaan Viertek ja Ardo Juhkov. Uhkelt ja kaunilt kõlas Jaan Vierteki ja Arvi Lepa trompetimäng. Soliste saatis selleks õhtuks kokku pandud oma ala hästi valdavatest muusikutest tribuutansambel.

Laval olijad andsid endast parima - see oli kui aastakümnete eest: muusika tuli südamest, puudutades mälestusi ja hingekeeli, kõik oli nii, kui peab. Ovatsioonid saalis olid vahetud ja „laes". Publiku silme all rullus lahti tükike kaunist möödunust, ühest ajajärgust SiCaNa tegemistes.

Ansamblis tegutsejaid, häid ja asendamatuid liikmeid oli ja on hulganisti rohkem, kui sellel suurepärasel kontserdil üles astus, aga see oli ühe ajahetke läbilõige ja seekord selline.

SiCaNa kasvas välja Kalju Alliku loodud estraadiansamblist Rütm, maestro lahkumisega manalateele jätkas tema tööd suurepärane pillimees, väsimatu ja alati mõistev sõber maestro Hannes Medell, kelle juhendamisel SiCaNa ka peagi oma tipu saavutas: esineti nii Eestis kui ka naabervabariikides ja Moskvaski. Hannes Medelli tööd saab vaid ülivõrdes meenutada. Ja tänutundes langetada pea tema austuseks ja mälestuseks.

See on üks tükike Järvakandi ajalugu, siinset kultuurilugu, mida meie, jääjad, oskame hinnata ja kalliks pidada. Suur tänu tegijatele, olijatele ja korraldajatele, kes te ei peljanud vaeva tulla, teha, olla ja osa saada, ja ka Hannese pereliikmetele, kelle kõrvalt ja kelle mõistval toetusel ta oma südant ning aega teistele ning oma elutööle jagas.
________________________________________

Laval astusid üles solistid Ardo Juhkov, Syrle Eesik, Jaan Viertek, Ants Sepp, Tiiu Allkivi ja Arvi Lepp, keda saatis ansambel koosseisus Vahur Vessart (kitarr, ansambli juht), Jaan Killing (bass), Ivo Vanem (klahvpillid), Kalev Välk (trummid), Chris Sommer ja Raimond Vendla (trompetid), Villu Leis (tromboon) ning Liis Mäevälja (saksofon). Intermeediumidega esinesid Regiina Jõhvikas ja Heivi Kipper. Õhtut juhtis Ivo Eensalu. Kontserdi puhkpilliseaded tegi Mati Põdra, vahetekste luges Meelis "Hainz" Hainsoo. Heli ja valguse eest hoolitsesid Kalle Nettan (heli), Kulno Talvistu (tehnik), Jaanika Talvistu (valgus). Kontserdi lavastaja oli Kristo Rajasaare, produtsendid Riho Lepp ja Kristo Rajasaare.
_________________________________________

Kuidas armastatud SiCaNa lood ellu ärkasid

2010. aasta kevadel helistas mulle vana sõber Riho Lepp ja palus abi SiCaNa vanade salvestiste digitaliseerimiseks. Riho isal Arvil oli saabumas 70. juubel ja poeg tahtis isa üllatada tema kunagise ansambli kogumikuga. Lood said Tallinna Linnahalli stuudios ümber võetud ja tulemusena valmis lausa duubelplaat.

Juubelil tekitas SiCaNa CD palju elevust, album sai kingitud ka teistele endistele SiCa- NA liikmetele. Polnud palju fantaasiat vaja, et silme ette manada uhke "SiCaNa Revisited Show" kultuurihalli laval. Kuna SiCaNa't ei olnud võimalik arusaadavatel põhjustel tema legendaarses koosseisus taastada, leidsime, et ainuvõimalik lahendus oleks palgata solistide seljataha elukutselistest muusikutest koosnev bänd, täpselt samas koosseisus nagu SiCaNA.

Võtsime ühendust solistidega, koostasime kontserdi programmi, panime kokku bändi, lasime lood arranžeerida ja noodistada, kirjutasime stsenaariumi ja taastasime Helvi Kohandi loodud SiCaNa logo. Kontsert õnnestus täpselt nii hästi, kui me oma parimates nägemustes seda ette kujutasime. Suur tänu Järvakandi vallale, kes aitas ellu viia SiCaNa liikmete unistuse ja pakkus rahvale emotsionaalse õhtu täis head muusikat.

Kristo Rajasaare