On teada, et kirjanik Anton Hansen Tammsaare lemmikmoos oli õuna-pohlamoos. Milline oli aga täpne retsept, kui magus see moos oli, palju oli seal õunu, palju pohli, pole teada. Selgitamaks välja „maailma parimat A.H. Tammsaare lemmikmoosi", korraldab muuseum teist aastat moosikonkurssi.

Kui mullu viis Vargamäel asuv A.H. Tammsaare muuseum konkurssi läbi üksi, siis sel aastal on kaasatud partnerina AS Põltsamaa Felix. Parim moos selgub konkursile esitatud mooside pimemaitsmise tulemusena.

Kui kõik läheb plaanipäraselt, võiks A.H. Tammsaare 135.ndaks sünniaastapäevaks turule jõuda kirjanikuhärra lemmikmoos tänapäevase retsepti järgi.

Samal päeval, 2. oktoobril toimub kella 12st kuni 15ni ka Vargamäe MAHEVAHETUS. Mullu pärtlipäeval alguse saanud ettevõtmise käigus saab vahetada hoidiseid, aia-ja metsa-ande ning põllusaadusi. Igaüks võib tuua kohale oma magusaid ja soolaseid hoidised ning neid teistega vahetada. Vahetuses osalevad hoidised peavad olema arusaadavate siltidega, kus on kirjas nii hoidise koostis kui ka valmimisaeg. Vahetusse minevaid saadusi peab olema vahetaja soovi korral võimalik kaaluda ning pakendada.

Eelmisel aastal vahetati näiteks puuvilju, hoidiseid (seened, kurgid, suvikõrvits jpm) ravimtaimi, mett, mahla, moosi ja muudki.

Sissepääs muuseumi piletiga, moosikonkursil ja mahevahetusel osalejatele tasuta.