Seega loodan, et suvi ei ole meid liialt suigutanud, et kõik, kes on tahtnud, on oma koguse päikest kätte saanud ja valmis jahedamale ajale vastu minema, kas siis õppides või töötades.

Juuru vallas on suvi olnud töökas ja tegevusrohke. Algas see pööripäevase Tagasi Mahtrasse* üritusega, kus meie kultuurielu edendajad pakkusid mitmekülgset programmi, mis sel aastal oli pühendatud Eeru kõrtsi 200. aastapäevale. Kulminatsiooniks kujunes kohalike harrastusnäitlejate poolt Mahtra sõjaplatsil ette kantud näitemäng „Pärmi Jaagu unenägu". Kiitus neile, see tuli väga hästi välja. Soovin siiralt neile edaspidiseks veel suuremaid väljakutseid.

Juuru kihelkonnapäevadel** osalenud võisid kogeda tõelist kihelkondlikku koostegevust. Alates õnnestunud kohavalikust Karitsa karjamõisas kuni Karitsa piirkonna ajalugu käsitleva detailselt viimistletud raamatuni (koostaja Kalev Kask). Saime väga väärtusliku kogemuse ja kindla teadmise, et saavutatule toetudes tuleb edasi minna. Suur aplaus korraldajatele eesotsas Tauno Kiburi, Kalev Kiviste, Jaanus Vessarti ja Aivo Sildveega. Kihelkonnapäevade lõppkontsert Juuru kirikus oli sel aastal ühtlasi Rapla kirikumuusika festivali avakontserdiks, millest võttis osa ka festivali patroon kultuuriminister Rein Lang.

Selle suve üks emotsionaalsemaid hetki oli Juuru orelisuve kontsert, kus viiekesi musitseerisid õed Ilvesed. See vääriks kordamist, kogu kihelkonna kaasamist.

Majanduselu on sujunud konservatiivselt. Järlepa haridus-ja kultuurikeskuse ehitus on kulgenud plaanipäraselt. Valmimistähtaeg on 01.11.11 ning avamine on planeeritud kuupäevale 11.11.11. Hoones avatakse kaks lasteaiarühma senise ühe asemel. See toob leevendust kogu valla lasteaiakohtade järjekorrale. Siin ka üleskutse vallarahvale, ärgem hoidkem end tagasi, lapsed on meie tulevik ja Juuru valla lasteaiad on väga head paigad meie võsukeste kasvatamiseks.

Hetkel on pooleli Juuru vee-ja kanalisatsioonivõrgu Side ja Kalmistu tänava ning Tallinna mnt piirkonna lepingute sõlmimine, kuna ehitushindade kasv on toonud siia veidi segadust. Oleme kindlad, et asjad lahenevad ja ehituslepingud saavad lähiajal allkirjastatud. Teavitame teid kindlasti ehituse algusest.

Hea uudis on, et Juuru spordi-ja kultuuripargi esimene etapp, mis jäi eelmisel suvel ehitamata, sai PRIA-lt rahastuse. Skeitpargi ja välikorvpalliplatsi ehitus algab sel kuul. Olgem siis tublid ja ärgem objektile enne lubatud aega kippugem.

Positiivse rahastusotsuse sai ka Mahtra seltsimaja rekonstrueerimise II etapp, kus Päästeameti ettekirjutused majutusvõimaluste loomiseks täidetakse ning Haridusselts saab hoone kasutusele võtta.

Suur heameel on Pirgu küla üle, kus tublid inimesed eesotsas Urmas Tammemäega on leidnud ühise keele ja alustavad käesoleval aastal jooksu- ja suusaradadeprojekti elluviimist, mida rahastab nii LEADER kui PRIA. Jõudu ja üksmeelt neile. Iseenesestmõistetavalt toetab vallavalitsus toetab iga sellist ettevõtmist.

Kallis vallarahvas, taas on muudatusi haridusasutuste juhtide osas. Juuru Lasteaia ja Juuru Gümnaasiumi direktor on jõudnud juba oma ametisse sisse elada, alates 1. septembrist alustab tööd Järlepa Lasteaia uus direktor. Ma julgen väita, et see on aja märk. Need kolm asutust peavad leidma uue laiapõhjalise arenguvõtme, et kindlustada kvaliteetne haridus meie lastele. Kindlasti ei ole see võimalik näpunipsuga, kuid lapsevanemate, õpetajate, allasutuste ja vallavalitsuse koostöös jõuame uuele sisulisele tasemele ja samm-sammult paraneb meie maine.

Soovin kõigile ilusat jätkuvat suve ning kutsun kaasa mõtlema Juuru valla arengutes.

*Ajaloolis-kultuurilist rännakut Tagasi Mahtrasse toetasid Juuru vald, Kohaliku omaalgatuse programm, Eesti Kultuurkapitali Raplamaa ekspertgrupp, Pae Farmer OÜ, Kikas Kaubandus OÜ, Arca Nova Element OÜ, Tori Hobuse Selts, Puu Tarve OÜ, Mahtra Haridusselts, Juuru Rahvamaja, Mahtra Talurahvamuuseum

**Juuru VIII kihelkonnapäevi toetasid Juuru vald, Kaiu vald, LEADER, Karitsu Rantšo, Kaiu EKO, Husqvarna Eesti, Kaiu Jahindusklubi