Valguta kooli õpilaste soove:

Agne (6. kl): soovin õpetajatele kaunist õppeaastat ja head koostööd õpilastega. Andres (6. kl): võiks olla rohkem ekskursioone, näiteks Promensisse või Rõngu Pagarisse. Jaanus (6. kl): ma soovin, et meie õppimine läheks paremini. Mikk (6. kl): iga päev võiks olla kehaline kasvatus. Michell (3. kl): mul on siiani hästi läinud, ma loodan, et edaspidi läheb veel põnevamaks ja paremaks.

Rõngu keskkooli õpilaste soovid ja ootused:

Karl-Markus (6. kl): ma tahan, et peaks vähem õppima ja tööd oleks kerged. Veel tahaksin ma rohkem vaba aega ja pidusid ning et õpetajad oleksid leebemad. Katrin (6. kl): ma soovin, et see aasta läheks kiiresti, tahaks võimalikult häid hindeid. Annabel (5. kl): ma soovin, et koolis oleks parem toit, sest supil on nii palju rasva peal ja on liiga soolane. Koolis võiks olla ka mänguväljak. Sirle (5. kl): mina tahaksin, et siin oleks puhvet ning et meie koolis oleks palju rahvast. Ester (5. kl): ma tahaks, et kolmapäeval oleks eesti keel ja et söögivahetund oleks teisel vahetunnil. Laura (5. kl): koolis võiks olla rohkem üritusi ja võistlusi ning autahvlid. Veel võiks koolis olla telekas, milles näiteks direktor räägib üritustest ja näitab meie koolis toimunud üritustest pilte.

Head uut kooliaastat soovib Rõngu ja Valguta koolide õpilastele, vanematele ning õpetajatele Rõngu keskkooli direktor Ene Paks: Rõngu Keskkooli pere on saanud selle aasta jaanuari lõpust alates uues majas töötada, nüüd algab meil üle kahe aasta esimene tavaline koolisügis ning tasapisi hakkavad vahepealsed mured-seiklused aja tolmukorraga kattuma. Esmakordselt kooliteele asuvaid õpilasi on sel aastal 19, neid õpetab ja kasvatab klassijuhataja Eda Markov. Tänavused kümnendikud, neid on kaheksa, said võimaluse valida, kas nad soovivad õppida loodussuuna või norra keele ning põhjamaade kultuuri õppesuuna õppekava alusel. Nemad on ka esimesed, kes 2014. a kevadel gümnaasiumi lõpetades peavad sooritama kohustuslikud eesti keele, matemaatika ning inglise keele riigieksamid. Kümnendat klassi juhatab õpetaja Merike Luik, norra keelt õpetab Heli Säägi. Edukat õppeaastat meie koolis soovime ka uutele kolleegidele Ülle Närskale (ühiskonnaõpetus), Risko Nuumale (kehaline kasvatus), Jana Roosimägile (eesti keel) ning psühholoog Ülle Särjele. Selle õppeaasta üks eesmärke on meie kooli ja kodupaiga väärtustamine seoses Rõngu kooli tähtsa juubeliga - haridust on Rõngu mail antud 325 aastat. Ootame endisi õpetajaid ja õpilasi oma koolile külla laupäeval, 22. oktoobril, alates kella 14.00. Kontsert-aktus algab kell 17.00 ja vilistlaste peoõhtu kell 20.00. Täpsema info leiab kooli kodulehelt. Ees ootab ootab töö- ja kindlasti ka koolirõõmurohke aasta, selleks veel kord kõigile asjaosalistele jõudu!


Rõngu Keskkooli kõige suuremad ja kõige väiksemad õpilased koos klassijuhatajate Eda Markovi ja Celia Arrasega.