Laupäeval toimus linnaplatsil rahvusvaheline jumalateenistus, kus koraale ja vahepalu esitas suur rahvusvaheline pasunakoor.

Dresdeni linnatänavatel võis kohata igasuguseid atraktsioone - pantomiimi, vaskpillimängijaid, lauljaid, ksülofonimängijaid ja saksofonimängijaid. Siit kerkis ka meie kõige nooremate pillimeeste idee mängida tänaval. Mõeldud, tehtud! Tore oli vaadata ja kaasa elada Imre Leopardi, Magnus Leopardi, Mait Petersoni ja ansambli juhendaja Arno Antoni tromboonikvarteti mängule. Nende kava koosnes 17.- 18. sajandi muusikast.

Saabus õhtu ja umbes 2000 pillimeest suundus Brühli terassi treppide poole „Pasunaserenaadile‖. Kontserdil esines suur koondorkester ja Dresdeni Semperoper'i Dixiland ansambel. Selline kooslus valmistas eriti suurt heameelt meie „kullafondi" kuuluvatele pillimeestele Enn Urbmetsale ja Ülo Reidolfile, sest nii mõnedki lood olid nende repertuaaris kuuekümnendatel aastatel („Tiigrijaht‖, „Alexander rag-time‖). Suur orkester andis võimsa tunde: me kuulume kõik kokku ja armastame väga pillimängu. Koos musitseerides tuli välja nii mõnigi raske lugu - marss Händeli oratooriumist „Josua", preestrite marss Mozarti ooperist „Võluflööt".

Ja jõudiski kätte suur pühapäeva jumalateenistus, kus osales 6000 pillimeest! Tore! Loodame, et reis ja võimalus osaleda sellisel üritusel täitis meie südamed helidega, mis annavad edaspidigi jõudu tegeleda pillimänguga ja rõõmu igasse päeva.

Lõpuks loeksin üles kõik tublid pillimehed, kes võtsid ette pika reisi Dresdeni kirikupäevale - dirigent Arno Anton, Virgo Papagoi, Ilmar Säde, Enn Park, Enn Urbmets (trompetid); Hillar Napritson (altsarv), Mait Peterson, Magnus Leopard, Ülo Reidolf (tromboonid), Imre Leopard (tuuba), Külli Teearu (klarnet).