Kindlasti on üheks kitsasko­haks kultuuri- ja noorsootöö­valdkonna vähesed rahalised ressursid, kuid oskusliku ma­jandamise ja projektide abil on seda seisu võimalik paran­dada. Minu sooviks on korral­dada külades ja piirkondades mõttetalguid ning idee-õhtuid, et leida ühiselt uusi võimalu­si kohaliku seltsitegevuse ja kultuurielu elavdamiseks. Ar­van isiklikult, et ka konstruk­tiivne kriitika on edasiviiv, see tähendab, et kritiseerija pakub välja vähemalt ühe lahenduse või alternatiivi. Kus viga näed laita, seal tule ja aita! Loodan väga, et koostööst saab meie valla kultuurivaldkonna märk­sõna.

Annan väikse ülevaate, mis on juba toimunud ja mis lähi­ajal plaanis:

1. septembril oli VVANK-is PANNKOOGIPÄEV. Li­saks kookide küpsetamisele ja söömisele arutasime, milli­seid üritusi noored ise soovi­vad korraldada ja millised on noorte ootused VVANK-ile.

2. septembril kell 20.00 an­dis tasuta kontserdi Saverna külakeskuse saalis Tartu an­sambel Vikerkaare Halls­kaala. Seejärel oli noortekes­kuses disko. Plaate keerutas DJ Kepu.

3. septembril toimus Sa­verna DUATLON. Rajameis­ter Arne Ermel oli teinud vä­ga head tööd ning auhinnalaud sai pikk, kuid kahjuks tuli osa­võtjaid vähe. Väärikat sport­likku eeskuju näitas meie vallavolikogu esimees Hegri Narusk ja tore oli näha mitme põlvkonna head koostööd pe­rekondade Ani, Aaviksoni ja Ermeli puhul.

8. septembril kell 17.00 toimus Saverna külakeskuse platsil LIIKLUSOHUTUSE PEREPÄEV. Külalisena oli kohal Lõuna Prefektuuri Põl­va Politseijaoskonna piirkon­navanem Rainer Rahasepp, kes rääkis liiklusseaduse muu­datustest ja kordas üle nõu­ded jalgrattale ja jalgratturile. Pärast teooriat algas praktika - vigursõit jalgratastega Sa­verna külakeskuse esisel as­falteeritud platsil. Kõige noo­rem võistleja oli 4-aastane ja vigursõiduraja läbisid ka 3 jul­get täiskasvanut.

21. septembril kell 15.45 toimub ORIENTEERUMIS­VÕISTLUS. Start antakse Sa­verna koolimaja juurest. Va­nuserühmad: 1.-5. klass; 6.-9. klass ja täiskasvanud. 5. sep­tembril viis Keven Mekk hu­vilistele noortekeskuses läbi kaardilugemisõppuse. Rada on jõukohane ka algajatele, seega ootame rohket osavõttu! Registreeruda 19. septemb­riks.

24. septembril on külade esindused oodatud Olustvere HOIDISTEMESSILE, kaa­sas oma parimad soolased ja magusad hoidised (täpsem info Astra Kittuselt).

1. oktoobril 11.00-14.00 saab toimuma ülevallaline MIHKLILAAT JA KIRBU­TURG Saverna külaleskuse platsil. Oodatud on kõik, kel tahtmist midagi osta, müüa, vahetada või muidu ära an­da. Platsimaksu ei ole, kuid müüjate ülesanne on leti või müügipinna organiseerimi­ne (abi saab küsida A. Luiga käest mob 5669 3686). Palu­me kindlasti müüjatel ja kauba pakkujatel ette registreeruda, kasvõi eelmisel päeval.

Valime välja PARIMA MÜÜJA (parim jutusoon ja oskus oma kaupa tutvustada-pakkuda, stiilne väljanägemine ja atraktiivne müügikoht). Ava­tud saab olema MOKALAAT, kus saab hea hinnaga teed ja kohvi, soovi korral midagi kõr­vale hammustada, rahulikult jututada ja vajadusel riideid passidaJ

Korraldame ka HEATEGE­VUSLIKU OKSJONI

Selleks :
küpseta midagi maitsvat (kook, tort, kakuke, sai, krin­gel, leib)
tee valmis soolane või ma­gus hoidis (moos, salat)
kasvata kõrvits või muid aia- ja põllusaadusi
Too see laadale kaasa ja pa­ne oksjonile. Alghinna määrab tooja ise!
Oksjonil kogutud raha lä­heb kultuuri- ja spordikomis­joni otsusel seekord VVANK (Valgjärve Valla Avatud Noor­tekeskuse) tegevuse toetuseks.

Kes soovib oksjonitoote alghinna tagastamist, andku sellest korraldajatele enne oksjonit teada!

Laadal pakuvad meelela­hutust mitmed isetegevus­kollektiivid.

Tule ise, võta pere ja sõb­rad kaasa!!!

Sügisel on plaanis korral­dada pidu täiskasvanutele Saverna külakeskuse saalis.

16. detsembril toimub Maaritsa kultuurimajas VALLA JÕULUPIDU täis­kasvanutele, ühtlasi tähis­tame valla 20.aastapäeva. Tantsuks mängib Mini MTJ ja õhtujuhiks on Küla Karla.

On heameel teatada, et ala­tes 14. septembrist hakkab Saverna külakeskuse saalis kolmapäeviti 20.30-21.30 taas toimuma KÕHUTANTS. Osalustasu 16.-€ kuus, kes ei käi igal proovil kohal, neile 5.-€ kord.

Esmaspäeval, 19. septemb­ril kell 19.00-20.00 toimub Saverna külakeskuse saalis esimene ZUMBA-trenn. See on tantsuline aeroobika, mis hakkab toimuma esmaspäe­viti 19.00-20.00 Juhendajaks Liisi Kurusk. Osalustasu 2.- € kord.

Alates oktoobrist alus­tab Valgjärve külakesku­se võimlas tööd TERVISE­VÕIMLEMISE ring, mida juhendab Karin Andressoo. Osavõtumaksu ei ole, sobib kõigile, kes oma tervisest hoolivad.