Esimesel päeval Itaalias külastasime Roomat. Selle linna ajaloolised ehitised on tõepoolest üle valatud omapärase ilu ja võluga. Nägime Colosseumi, Tituse võidukaart, Püha Peetri katedraali, Foorumi ja paljusid teisi paiku, mis vapustasid meid oma suursugususega. Kuigi kuumus oli kõrvetav, ei takistanud see meid külastamast kõikjal olevaid suveniirikioske.

Järgmisel päeval ekskursioonil Pisasse tõdesime, et Pisa torn on täpselt nii viltu kui lubatud. Edasi sõitsime Dante sünnilinna Firenzesse, mis on olnud Itaalia kuningriigi pealinn ja paljude kunstnike elupaik, kelle töid on leida arvukates Firenze muuseumites ja kirikutes tänaseni. Samal ajal, kui meie tutvusime kaunite ehitistega, lõbustas üks miim inimesi. Eriti aga ühte noormeest, kel oli sel päeval sünnipäev, viies talle noori neidusid sülle.

Kuuendal päeval sõitsime San Marinosse, mis jäi reisil üheks minu lemmik-kohaks. San Marino on maailma väikseim ja vanim linnriik. Juba ainuüksi selle asukoht oli meeliköitev: kõrge mäe otsas ja selle tipus vanaaegne kindlus. Linnas asub ka vahakujude muuseum, kus on armastatud geeniuste ja tuntud riigipeade kujud.

Enne kojusõitu külastasime Veneetsiat, kus tõepoolest ei ole autosid ja inimesed liiguvad kas paatidega, gondlitega või jalgsi. Veneetsia oma kitsaste tänavate ja kanalitega on väga ilus linn. See oli suurepärane reis.