Kõõrukirja koosseisu kuuluvad segarahvatantsurühm Turel, naistantsurühm Särts ja naisansambel Rosin. Kaasas oli ka oma „orkester" - suur ja väike akordion ning jauram. Mulgimaalt meelitasime sõidule ka tõlgi Signe, kes oli olnud mõni aasta tagasi Ungaris vahetusõpilane ja valdas hästi sealset keelt. Kokku oli reisilisi kolmekümne ringis.

Festivali raames osalesime mulgi pärimusel põhinevate käsitöödega täidetud müügiletiga kohalikul toodangu ja käsitöö tänaval. Festivalikeskuses eksponeerisime kodust kaasa võetud mulgi rahvariideid ja seadsime üles Eestimaad ning Mulgimaad tutvustava väljapaneku.

Õpetasime Ungari lapsi mängima meie folkloorseid mänge, täiskasvanutele sai ruttu selgeks kolonntants. Muusikud mängisid Mulgimaale omaseid viise laevasõidul Doonaul, lauljad esitasid Rackeve kirikus laulu "Mulgimaale".

Rongkäikudega linnades alanud festivaliesinemised olid väga vastutusrikkad, sest kaheksateistkümne riigi seas esindas Kõõrukiri Ungaris ainsana Eestit ja kogu Baltikumi. Õnnestunud esinemised said väga hea vastuvõtu osaliseks. Eriti suure aplausi teenisid meie „Tõmba Jüri" ja meeste esituses „Pulgatants".

Festivali avamine, lõpetamine ja kontsert Szazhalombattas kanti otse üle festivali TV-s. Kokku osales festivalil kuussada esinejat, kontsertidel ja rongkäikudel aga 60 tuhat inimest.

Ööbisime Rackeve linna koolimajas koos prantslaste, horvaatide ja türklastega. Reis oli huvitav ja liigagi kuum - palavust oli Ungaris sellal püsivalt üle kolmekümne kraadi. Võrratut reisi jäävad meenutama tehtud videod ja tohutul hulgal pilte.

Ungari-sõidu eest väärib erilist tänu meie tubli grupijuht Kai Kannistu, kes reisi kokku pannes ja projekti kirjutades tegi ära suure töö. Sõitu toetasid Halliste vald, Leader (Mulgimaa Arenduskoda) ja Eesti Kultuurkapital.