Koolimajas, mille garderoobe suvel remonditi, ja mis on kütteperioodiks valmis, alustas õpinguid kokku 104 õpilast. Uusi õpetajaid ei ole, ent täiskohaga asus tööle inglise keele õpetaja Viive Sarv.

Õpilaste toitlustamine algas 1. septembril kooli koka küpsetatud õunakoogiga. Direktor Merle Hüva kinnitusel on koolilõuna tervislik ja mitmekesine, menüüga saab tutvuda kooli kodulehel. Tullakse toime riigi poolt eraldatud rahaga: toidule 0,75 eurot õpilase kohta päevas, koolipuuviljale 0,32 eurot nädalas. Lisaks saab õpilane veerand liitrit piima või piimatoodet päevas.

Kooli ja koolist koju sõit bussiga on kõigile põhikooli õpilastele tasuta. Rimmu ja Uue-Kariste kandi õpilasi teenindab valla poolt tellitud koolibuss.

Mõisaküla koolis süütasid 1. septembril kooliaasta avaaktusel traditsioonilise kooliküünla I klassis õpinguid alustanud kaksikud Anna- Maria ja German Pervušin. Lauldi Eesti hümni. Kooliperet tervitasid direktor Pirje Usin, linnapea Ervin Tamberg jt. Kooli endine direktor Aavo Kikas õnnitles praegust koolijuhti Pirje Usinat, kelle ta 35 aasta eest I klassi vastu võttis. Vastsed koolijütsid said lillede ja õnnitluste saatel kätte aabitsad. Laulsid Viktoria Siigur VI ja Gerel Ilumäe IV klassist.

Kokku alustas Mõisaküla koolis tänavu õppetööd 63 õpilast, neist I klassis 7. Uued õpetajad on eesti keele ja kirjanduse õpetaja Anneli Merila, inglise keele õpetaja II-III kooliastmes Signe Vahtramäe (naases Mõisaküla kooli) ning arvutiõpetuse õpetaja asendaja Maidur Kaskelainen.

Direktori sõnul suuri remonttöid suvel vaja teha polnud. Värskendati vaid koridorides seinu ja põrandaid ning reaalainete klass kolis teise ruumi seoses linnaraamatukogu ümberpaigutamisega koolimaja ruumidesse.

Koolimaja kütmine sõltub katlamaja tööst, mis varustab ka linna suuri maju. „Loodame, et katlamaja reageerib kiiresti vastavalt ilmastikule," sõnas Pirje Usin.

Õilaste toitlustamist alustati teisel koolipäeval. Õpilase toidupäevaks kuluv raha tuleb suurem osa riigilt, mida toetab vajadusel kohalik omavalitsus. Süüa teevad köögis sellest õppeaastast kooli oma kokk Ly Torn ja kokaabi Eve Varik.

Koolis õpivad rõhuvas enamuses Mõisaküla linna lapsed ja vaid viis last Abja vallast. Kuna Abja vald ei toeta oma laste liikumist Mõisaküla Kooli, siis koolibuss ei sõida ja vajadusel kasutavad õpilased maakonnaliinibusse.