Kuna Ara Bander annab laulutunde ka Orava rahvamajas, siis otsustatigi kaks koori ühendada ja koos kontserdireisile minna.

Esimene päev kulus muidugi sõiduks. Teisel päeval sõitsime Czestochowasse. Külastasime maailmakuulsat palverännakute sihtkohta Jasna Góra kloostrit, kus Jumalaema kabelis asub tuntud Musta Madonna imettegev ikoon. Jasna Góra kloostris käib aastas umbes neli miljonit inimest.

Ees ootas aga vastutusrikas kontsert Wisła kirikus. Kui kirikusse jõudsime, oli saal rahvast täis. Kohe tuli ka esinema minna. Olime algul pisut kohmetud, kuid tänu dirigendi tugevale toele laabus laul siiski hästi. Hiljem palus kohalik õpetaja meid koos oma koguduse lauljatega suupiste lauda. Seal laulsime veel üksteisele. Õhtul jõudsime imeilusasse hotelli Zameczek, kus veetsime kaks ööd.

Kolmandal päeval sõitsime vaatama ainulaadset Wieliczka soolakaevandust-muuseumi. 136 meetri sügavusele viival rännakul külastasime 20 kaevanduskambrit, mida kaunistasid soolast kunstiteosed. Toimus ekskursioon Krakówi vanalinnas, kus asub Püha Maria kirik, mis on üks muljetavaldavamaid gooti kirikuid Euroopas.

Veel külastasime kuningate residentsi Waweli linnamäel. Sinna on maetud ka Poola president Lech Kaczynski ja tema abikaasa. Waweli linnamägi oli asustatud juba 20 000 aastat tagasi. Legendi järgi rajas asula müütiline valitseja Krak draakoni koopa kohale.

Neljandal reisipäeval püüdsime külastada Suprasli kloostri ikoonimuuseumi, kuid kahjuks see ei õnnestunud.

Viiendal, viimasel päeval viis aga tee meid Marijampolesse, kus toimus teine kirikukontsert. See läks hästi korda. Ara Bander kinkis kirikukoorile ka oma lauludega noodivihiku. Jätkus tänusõnu ja kallistusigi. Kaasa võeti ilusad mälestused sügisesse.

Tänusõnad toetajatele, reisikorraldajatele, lauljatele!