■ Juuli lopus külastasime Räpinas köögiviljanduse spetsialisti Tiina Paasikut. Ta jagas väärt nouandeid koigepealt aianduskooli uues kasvuhoones ja aias ning hiljem Voopsus oma talu arbuusi- ja melonipollul. Päeva lopetasime Mooste linalaadal.

■ Augustis oli Voru vald taas esindatud presidendi vastuvotul, kus tunnustati selle aasta parimaid kodukaunistajaid. Nelja kutsutu hulka Voru maakonnast mahtus ka Voru valla pere Gennadi Kasemaa ja Ludmilla Bogdanova. Nende kodu saab imetleda Vorumoisa külas.

■ Augustis liikus ringi ka meie valla heakorrakomisjon, et otsida ilusaid kodusid. Hoolitsetud ja korras kodu on osa rahvuskultuurist. Roomuga voib öelda, et oma koduümbruse korrastamisele pööratakse järjest rohkem tähelepanu. Joudumööda oleme püüdnud ka tublimaid tunnustada. Sel aastal toimub tänuüritus septembris.

■ Aiasopru ootab ees veel soit Palamuse laadale 24. septembril ja Lind ora laadale 28. oktoobril. Huvilistel palume registreeruda tel 785 0477 (hommikul, ohtul) voi 5615 6234. Palamusele väljub buss kell 7.45 Parksepalt ja kell 8 vallamaja juurest. Lindora laadale soit algab kell 9.45 Parksepalt ja kell 10 vallamaja juurest.