Väljanäituse peakorraldaja Palamuse vallavalituse arendusspetsialist Reelika Kivimurd märkis, et sündmusel osalevat atraktiivsema ja huvitavama kostüümiga isikut või isikuid premeeritakse 100 000 eurosendiga: „Kostümeeritud isikutel on eriti mõttekas ringi jalutada väljanäituse kesksemas ja pidulikumas paigas Palamuse laululava ümbruses. Möödunud aastal andsime preemia toitlustusettevõtjatele, mille kollektiiv oli kehastunud Köstri perekonnaks."

Palamuse vallavanem Urmas Asteli sõnul oodatakse nunnusid reedel, sest siis jõuavad hindajad rahulikult tegeleda nende mõõtmise ja kaalumisega. „Mõnikord on mulle helistatud laupäeval väljanäituse hommikul ja küsitud, kas sellise suuruse või välimusega aed- või põlluvilja tasub tuua. Sel juhul on aga kavatsus üldiselt hiljaks jäänud, sest ei jätku aega enam saaduste ülevaatamiseks."

„Nunnusid võetakse vastu Oskar Lustu Palamuse Gümnaasiumis, kus korraldatakse nendest väljanäitus. Samuti võib neid tuua Palamuse rahvamajja või vallamajja. Nunnu esitleja ei pea ise tingimata väljanäitusel osalema. Vajalik on, et ta jätaks oma kontaktandmed ja vajaduse korral võetakse temaga ühendust," lisas omavalitsusjuht.

Paunvere Väljanäituse ja laada peakorraldaja Reelika Kivimurd arvas, et mõneti raske prognoosida missugune köögi-või puuvili tänavu nunnukonkursi võita võib „Nagu teada on aga käesoleval aastal eriti jõudsalt kasvanud kõrvitsad. Väljanäitusele peaksid aga jõudma ka eestimaised viinamarjad. „

Paunvere laadale oli neljapäevase seisuga registreerunud 912 kauplejat.
„Müüjaid tuleb rohkem kui möödunud aastal. Mitmedki nendest saabuvad Lätist, kust tuuakse kaasa sealseid puunikerdusi, keraamikat ja muudki käsitööd. Tänavu reklaamisime väljanäitust ja laata ka lõunanaabritele ja pealegi asub Lätis ju Palamuse valla sõprus- ja koostööpiirkond Priekuli administratiivüksus," rääkis Reelika Kivimurd.

Seekordset Paunvere Väljanäitust ja laata juhib tänavune Oskar Lutsu huumoripreemia laureaat Ott Sepp.