Projektile pandi lõpp 26.-29. augustini, kui Soome noored käisid Mulgimaal vastuvisiidil. Sel korral kogunesid nii Eesti kui ka Soome noored Abja vallas Paudi põlistalus, kus neile tutvustati kahemehesaega saagimist, villatöötlemist ja muid eestipäraseid töid.

Novembrikuus esitleb Abja Noortekeskus kõigile huvilistele projekti tegevusest valminud filmi, mille saavad omale kingituseks kõik projektis osalenud noored.

Kakskümmend Abja valla koolinoort leidsid suvel tööd ja teenistust taas valla õpilasmalevas. Malevasse mahtunud üksteist tüdrukut ja üheksa poissi töötasid 6.-19. juulini Eesti Maaülikooli Polli aiandusuuringute keskuses istikuid rohides, marju korjates ja õunapuid harvendades. Kuumade ilmade tõttu algas töö hommikuti kell kaheksa ja kestis neli tundi. Vaatamata palavusele olid malevlased väga tublid.

Töötasu 1,73 eurot tunni eest maksis malevlastele tööandja, toitlustamise ning transpordi tööle ja tagasi korraldas Abja Vallavalitsus. Õpilasmaleva projekti riigipoolne toetaja ja koordineerija oli Eesti Noorsootöö Keskus, kes püüab jätkuvalt seista selle eest, et malevategevus oleks jätkusuutlik. Maleva eesotsas olid Abja noortekeskuse juhataja Eveli Allik ja tubli kasvatajana Abja gümnaasiumi õpetaja Christy Lõhmus.

Valla noored osalesid suvisel koolivaheajal veel 6. juulist-14. juulini sõjaväelaagris, mis sel aastal toimus Võrumaal Nursipalu õppebaasis ning 19. juulist-26. juulini Urumarja Noortelaagris. Imeliste Suvelaagris osales üks noor, samuti Kasuperede Suvekoolis.

Esmakordselt tähistati 12. augustil Abja kultuurimajas rahvusvahelist noortepäeva, kus tunnustati tublisid Abja valla noori. Vallarahval paluti eelnevalt esitada oma ettepanekuid. Abja valla 2011. aasta tublideks noorteks kuulutati Abja vallas elav Mõisaküla koolis edukalt õppiv motosportlane Jaanus-Hugo Ermits ja noorteühingu Eesti 4H Abja 4H klubi A.N.O. aktiivne liige Karmen Kartsepp, endine Abja Gümnaasiumi õpilane.

Huvitava foorumteatriga esinesid noortepäeval rahvusvahelise noortevahetuse „Lighthouse of Culture" raames noored Leedust, Itaaliast, Rumeeniast, Bulgaariast ja Eestist. Pärast neid astusid üles noorteansambel „Murdlaine" ja Abja noortekeskuse juures tegutsev ansambel.

Uut õppeaastat alustati Abja noortekeskuses Abja keskkooli vilistlase lastekirjanik Jaan Rannapi 80. aasta juubeli tähistamisega. Mõnekümne noore osavõtul korraldati päevakohane viktoriin, mis pakkus mõttevahetuseks ainet ka pärast teelauas. 22. septembril on kõik lapsed oodatud noortekeskusse Jaan Rannapi raamatute tegelasi joonistama.