Viiratsi lasteaia põhihoone ehitati 1959. aastal. See oli puuküttega õdus majake, kus vaid 25 lapsukest alustasid üheskoos suureks kasvamist. Sellest ajast on lasteaed ka ise kasvanud. Ajapikku on see muutunud - suuremaks, kaunimaks ja mugavamaks.

Teine juurdeehitis valmis 1967. aastal ja kolmas 2007. aastal. Lasteaed suurenes veel mitme ruumi võrra: ehitati juurde saal, abiruumid ja uus rühmaruum.

Lapsi Viiratsis jätkub ning möödunud aastal alustatigi taas juurdeehitusega. Sel korral said valmis uued ruumid kahele lasterühmale. Juurde on tulnud 20 lasteaiakohta. Juurdeehitus tõi meie majja tagasi ka sõimelapsed, kes seni kasutasid rahvamaja ruume.

Praegu on Viiratsi lasteaias 99 last ning tegutseb tubli 20-liikmeline naiskond. Oleme väga rahul ja õnnelikud, sest lastel on mõnusad mängutingimused nii toas kui ka õuealal. Nägusad on kõik rühmaruumid ja paranenud on personali töötingimused.

Selle maja perenaisena tahan südamest tänada kogu meie personali nimel kõiki, kes on oma panuse andnud ja südamega ehituse valmimise juures tegutsenud. Ootame soovijaid tutvuma uuenenud lasteaia ruumidega esmaspäeval, 3. oktoobril kell 18.00.