Kaevuluukide varguseid on Keilas ette tulnud varemgi, kuid mitte sellises mahus, nagu praegu, selgitab AS Keila Vesi juhataja Veiko Kaufmann. „Varem on aeg-ajalt siitsealt luuke varastatud, kuid nüüd oleme avastanud erinevatest piirkondadest mitu lahtist kaevu."

Kaev, kuhu eelmainitud neiu kukkus, on tänaseks saanud asenduskatte ning enam ohtlik ei ole. Tuleb mainida, et nimetatud kaev asus eramaal, kuid siiski kõigile ligipääsetavas kohas. Maaomanik lihtsalt ei märganud kaevuluugi puudumist. Tihti ei teata, et eramaal olevad tehnovõrgud kuuluvad sageli kinnistuomanikele. Siinkohal on vajalik, et kõik maaomanikud kontrolliksid üle oma valduses olevad kaevud ja veenduksid nende ohutuses. Eriti vajalik on see asutuste kinnistutel.

Lahtised kaevuluugid ei ole ohtlikud vaid mööduvatele inimestele vaid ka ühisveevärgi vee- ja kanalisatsioonisüsteemi häireteta toimimisele. „Kui kanalisatsiooni kaev on lahtine, võib tekkida ummistusoht. Lahisest kaevust võib kanalisatsiooni sattuda asju, mis seal olema ei peaks, " selgitas Veiko Kaufmann. „Lisaks süsteemi toimimise taastamise kuludele lisanduvad tehnovõrkude valdjatel lisakulud kaevude taastamisel, mis kokkuvõttes mõjutavad veetariife."

Lahtisest kaevust tuleb tingimata koheselt teada anda kas AS Keila Vesi avariitelefonil 6780927 või infotelefonile 1345. Kindlasti tuleks jätta ka enda kontakt, et vajadusel kaevu täpne asukoht tuvastada.