Torma naisrahvatantsurühm ja kapell osales Teatetantsul 22. augusti õhtul, kui liiguti marsruudil Jõhvi - Mustvee - Tartu. Õhtupimeduses oli vaja jõuda Saare ristist Tartu poole. Kohale jõudnud, nägimegi vilkurite saatel liikuvat suurt veoautot, mille kastis olid juhendajad ja helitehnikud.

Kibekiire peatuse ajal võtsid autos kohad sisse Torma kapelli naised. Prozhektorite valgusel oli mugav üles leida õiged noodid ja seada pillid paigale. Niikaua leidsid rahvatantsunaised endale õiged kohad, mis olid märgitud numbritena kilomeetripostide juures.

Korraga tantsis maanteel üldjuhul 1-2 paari, kes andsid teatepulga üle järgmistele tantsijatele. Paaridel oli vaja läbi tantsida 150-200 meetrit.

Meie kapellil oli suurepärane ülevaade maanteel liikuvatest heatujulistest tantsijatest.

Ehkki tibutas peenikest seenevihma, ei lasknud keegi end sellest heidutada. Hea oli vaadata meie Torma naiste säravaid silmi ning imetleda nende kergeid tantsujalgu.

Kapell saatis tantsijaid viie looga. Iga paar oli selgeks õppinud omanäolised tantsusammud. Meeldejäävaks kujunes ka see, et meie tantsunaisi oli saatmas tee äärde kogunenud arvukas ja valjuhäälne fännigrupp. Sinna kuulusid tantsijate pereliikmed ja sõbrad. Möödasõitvatest autodest lehvitati ja anti signaali.

Torma naiste ees liikusid tantsijad Lustiverest ja Palalt. Paljudel paaridel jätkus veel lusti ja tahtmist ka teistega kaasa tantsida. Teekonnal tehti paaril korral liikumispause ja sel ajal tantsiti kohapeal. Kõike seda autokastist vaadates oli tunne ülev ja kinnitust sai tõdemus, et rahvatantsu ja -muusikaga tegelevad tõelised fanaatikud.