Oma sportlikke võimeid oli võimalus proovile panna „Isamaalise Fitnessi" finaalvõistlusel Paladel. Noormehed said mõõtu võtta nii 2 miili jooksus kui sportrelvast laskmises. LEADER-programmi raames oli koos Suuremõisa Põhikooli õpilastega võimalus osaleda õppesõidul Lehtma sadamast Suursadamasse purjelaevaga „Kajsamoor". Uudistamist ja põnevust jätkus kõigile.

Vastvalminud noortekeskuse uues majas sai Kultuurkapitali toel läbi viidud esimene keraamikakursus Tallinna Ülikooli keraamikaõppejõu Jaana Kormašova juhendamisel. Kursus toimus juba uues savitöökojas ja proovitud said ka kedrad. Juuni algul külastasid meid Rapla Maavalitsuse noorsootöötajad, kellega koos sai uudistatud Suuremõisa noortekeskuse tegelusi ning uut käsitöömaja. Samuti külastasid meid Keila Noortekeskuse noorsootöötajad, kellega üheskoos sai arutatud ja mõtteid vahetatud noortekeskuste igapäevategemiste üle.

Enne jaanipäeva toimus keskuses filmiõhtu, kus esmakordse kasutuse leidis noortekeskuse uus helitehnika. Noortel oli võimalus suurel ekraanil endi poolt valitud filmi vaadata ning iseküpsetatud pizzat nautida.

Jaanipäeval olid lapsed oodatud Hellamaa randa, kus kõigil oli võimalus osaleda sportlikel mängudel ja võistlustel. Samuti oli lapsed ja noored oodatud Hellamaa randa Grillfesti raames toimunud töötubadesse, kus Hiiumaa Lastekaitseühingu telgi alla olid seatud erinevad tegelused. Võimalus oli viltida, maalida kive ja lasta oma mõtetel voolata paberil.

Suuremõisa Mõisameistrite päevadel oli lastele noortekeskuses avatud oma tegelusnurk. Teha sai Heli ja Klaire silma all erinevaid ehtekesi, maalida kive, värvida ja leida huvitav kujundus vigursaagijatest järelejäänud puutükikestele. Augustis toimus noortele kaasakiskuv seiklusmäng Suursadamas Joonas Väärtnõu juhendamisel. Tegemist oli orienteerumismänguga, kus vihjete, fotode, kaardi ja raadiosaatjate abil tuli üles leida teatud arv kontrollpunkte.

Punktid olid oskuslikult peidetud Suursadama vanadesse piirivalvekordoni hoonetesse , kus nende leidmiseks oli vaja nii osavust, julgust kui ka kavalust. Kõigile jätkus nii osalemis - kui koostegutsemisrõõmu.

TORE SUVEKOOL sai teoks 21.-23. augustil Kloogarannas Tallinna külje all, kus tulid kokku üle Eesti erinevatest koolidest TORE noored, et ühiselt saada juurde tarkust ja saada uusi sõpru ning oskusi. Suvekoolis osales 2 aktiivset noort (Karmen Aasma ja Kaido Sinijärv), kes vastutasid laagri korraldusliku toimimise eest.

Augusti lõpul oli meil võimalus külakosti pakkuda „Teatetantsijatele". Toimus öine simman, kuhu olid oodatud nii teatetantsupaarid kui külarahvas. Osavõturohke simman lõppes koos varaste hommikutundidega.

Kooli algust tähistas noortekeskus koos Suuremõisa Põhikooliga 6.-7. septembril Keskkonnainvesteeringute Keskuse programmi toel õuesõppelaagriga Saarnaki laiul. See kujunes lastele meeldejäävaks seikluseks ja uusi teadmisi omastavaks kogemuseks.

Kevad-suvisel perioodil said noored kasutada noortekeskust sünnipäevade pidamiseks, et veeta koos oma sõpradega ühine pärastlõuna ja mängida koos erinevaid mänge. Noored on ka sel aastal oodatud pidama oma sünnipäevi noortekeskuses.