Juunikuu alguspäevil küsis Madalvee uuesti, kas ta võib aia ära viia. Ütlesin, et vastus on negatiivne. Selle peale teatas Madalvee: „Selge, siis võtan rööbaspuud!" Ja lahkus vastust ootamata minu kabinetist. Suuremõisa kooli õpetaja Külli Kreegi oli selle põgusa sõnavahetuse tunnistaja. Laupäeval, 4. juunil 2011 alustas Madalvee koos oma pojaga kooli rööbaspuude teisaldamist spordiplatsilt. Sain sellekohase teate ja helistasin kõigepealt Pühalepa valla konstaablile Urmas Soonvald´ile, kes soovitas helistada politsei lühinumbril 110, et sündmuspaigale patrull saadetaks. Mõne aja pärast helistas mulle patrullis olnud politseinik ja küsis üle, kas Tiit Madalveel on õigus ära viia spordiinventari Suuremõisa kooli spordiplatsilt; vastasin, et ei ole. Vaatamata sellele olid esmaspäeval (6. juunil) kooli rööbaspuud ära viidud.

Tiit Madalvee on olnud aastaid tööl Suuremõisa Põhikooli spordiringi juhendajana ja tal on piiramatu ligipääs kooli spordiinventarile ja -rajatistele.

Suuremõisa Põhikooli õpetajad, kooli hoolekogu esimees, Pühalepa Vallavolikogu kultuuri- ja hariduskomisjon ja Vallavalitsus ei ole mõistnud, miks Tiit Madalvee sellise teo tegi ja ootavad tekitatud kahju hüvitamist väikesele koolile.