Samas kõrval asub ka suurem Kavadi järv, mille ümber saab jalutada Kavadi matkarajal. Matkarada algab Uue-Saaluse mõisa varemete juures. Kahjuks pole mõisa endisest hiilgusest rohkem järel kui natuke varemeid, kuid kaunis loodus lisab paigale oma osa.

Jätkame teed Haanja poole ja saame pealtvaatajana osa Haanja100 rattamaratonist - 100 miili Haanjamaa künklikel teedel.

Põikame sisse ka Haanja keskusesse ja läheme tagasi veidi teist teed, et imetleda Lõuna-Eesti vahelduvad maastikku. Pildid räägivad siin rohkem kui sõnad.

Et tee peal ühtegi söögikohta ei paistnud, sõidame kehakinnituseks Võru linna. Otsustame ära proovida uue kiirtoidukoha Chillin, mis asub vanast ajast tuntud Juveelipoe majas.Teenindus on viisakas ja kiire, menüü pikk ja lai. Hamburgeri seašnitsliga saab 2 euri eest, must kohv on 0,70 euri. Mina proovin 1 eurist lattet, mis maitseb päris hästi.  Kui jõukohane selline burger võrukale on, ei oska öelda. Kliente laupäeva pärastlõunal on. Minu kõrvallauas räägivad noored poisid Soome tööle minekust...
Jalutan veel pisut Katariina kiriku kõrval pargis ja seisatan Seminari väljakul reisiparvlaeva "Estonia" hukule pühendatud monumendi ees. Võrus pole vist kedagi, keda see kurb sündmus ei oleks puudutanud. Kaks paluvat kätt kivist välja sirutumas mõjuvad õõvastavalt, ent samas on see monument sügavalt hingeminev. Skulptor M.Karmin on tõesti osanud tabada kogu selle sündmuse traagika.

Linnast lahkudes satume juhuslikult vaatama ka Ameerika autode kokkutulekut Tamula kaldal Rannatare ees platsil. Siin on iludusi igat masti ja imestan mõttes, kui palju oleme vaid mõne tunniga jõudnud Võrumaal näha.

Hea lugeja, millised on sinu arust Võrumaa kaunimad paigad?