Õpetaja Mare Kabel on end  järjepidevalt täiendanud nii aine- kui ka infotehnoloogiaalaselt. Kõike uut rakendab õpetaja oma tundides ja jagab teadmisi ka kolleegidele. Ta valdab hästi õpetatavaid aineid ning kasutab oskuslikult metoodilisi võtteid, on tundides emotsionaalne, sõbralik, mänguline, loov, õpilasi julgustav ja motiveeriv. Analüüsides tehtut ja tunnustades kujundatakse õpilaste positiivset enesehinnangut.Tema tunnid on hästi eesmärgistatud, õpilast arendavad, õpilase individuaalsust arvestavad.Mare Kabeli õpilased on osalenud edukalt maakondlikel ja üleriigilistel aineolümpiaadidel ning konkurssidel, osalenud aktiivselt klassi- ja koolivälises töös.

Teist aastat järjest pälvis tema juhendatud näitering vabariiklikul festivalil "Väike Lava" peapreemia. Piirkondlikul algklasside teatripäeval saavutas Albu Põhikooli lavastus 2. koha ja näitetrupp sõitis maakonda esindama Kohtla-Järvele. Etlusvõistlusel "Ellen Niiduga Midrimaal" sai tema juhendatud õpilane 2. koha ning esindas samuti maakonda vabariiklikul konkursil. Tema õpilased võtsid osa veel üleriigilisest karjäärivõistlusest "Töö kiidab Tegijat", milles pääsesid võistlema vabariiklikku lõppvooru; samuti üleriigilisest ettevõtlusmuinasjuttude võistlusest, kus tunnustati kolme tööd, Järvamaa õpilastööde näitusel "Ehtne Eesti asi" ja "Maa ja ilm" sai tänukirjakirja 1 õpilane.

Mare Kabel aitas ette valmistada ja läbi viia mitme kooli projekti LooMa VII klasside õppepäeva ning oli mudilaskoori saatjaks noorte laulu- ja tantsupeol. Mare Kabel on osalenud kooli arendustegevuses nii arengukava kui ka ainekavade väljatöötamisel, ühisprojektides, korraldanud õpilasüritusi ja õpilastööde näitusi ning juhendanud õpilasüritustel ja näitustel osalenud õpilasi, osalenud rahvusvahelise võistulugemise "Hansenist Tammsaareni" žürii töös. Mare Kabel osaleb aktiivselt Järvamaa algõpetuse ainekomisjoni töös ja Eesti Lugemisühingu projektis "Lugemispesa". 2011. aastal tunnustas Eesti Lugemisühing teda tiitlitega "Parim lugemispesa 2011" ja "Parim lugemispesa mentor 2011".

Tänu tema aktiivsele tegutsemisele antud vallas, on meie kooli lapsed enam lugema ja raamatutest lugu pidama hakanud. Sel alal on ta juhendanud ka kolleege üle vabariigi (Paide, Kehtna, Tallinn).Mare Kabel on EKÕL liige ja 2010/2011. õppeaastast  kaasatud ühena kahest Järvamaa klassiõpetajast Eesti Klassiõpetajate Liidu loomisprotsessi ja töösse. Ta haldab ka Järvamaa klassiõpetajate veebipäevikut. Õpetaja Mare Kabeli mitmekülgne tegevus kajastub nii tema igapäevatöös kui ka maakondlikes ja vabariiklikes ettevõtmistes.