Räpina Rahvamaja järkjärguline kolimine Rahu tänavale on toimunud augusti- ja septembrikuus. Rahvamaja kontoriruumid asuvad endistes perearsti ja kriminaalhooldaja ruumides, sisse pääseb hoovipoolsest uksest.

Äsja lõpetati uute valgustite paigaldamine fuajees ja trepikojas ning sanitaarremont. Hetkel käib saalis akende pesu ja põranda sügavpuhastus. Uute ruumidega harjumine, nende hubasemaks tegemine võtab aega, kuid juba käesoleva nädala reedeks peab kõik valmis olema, sest majas on tulemas esimene sündmus - Räpina valla õpetajate tänuõhtu koos vallavanema ja vallavolikogu esimehe vastuvõtu ning kontserdiga tähtpäevalistele.

„Enne esimest sündmust uues kohas on ka väike hirm - kas ja kuidas oskab kõike ette näha, kas rahvas võtab koha omaks ja muu säärane," rääkis rahvamaja juhataja Katri Karpson. „Oleme siiski positiivsed, sest saal on küll eelmisest väiksem (vaid 140 kohta ), aga see-eest kodusem ja armsam."

Novembrikuus võimalik uues kohas osa saada teatrietendustest - nii näiteks tuleb külla Vilde Teater etendusega „Patukahetseja". Esimese advendiküünla süütamine toimub traditsiooniliselt linna keskväljakul. Detsembrikuu plaanidesse mahub mitu advendikontserti, koduste laste jõulupuu ning aastalõpupidu. „Viimaste aastate jooksul maakonna suurimaks aastalõpupeoks kujunenud Räpina pidu võib sel aastal kitsamates tingimustes külalisi vähem mahutada, kuid kindlasti pidu ära ei jää," kinnitas rahvamaja juhataja.

„Head meelt teeb see, et meil on toredad naabrid Räpina Päästekomandost, kes lühikese aja jooksul rahvamaja tüdrukutele palju abiks olnud," edastab Katri Karpson siinkohal tänuavaldused.

Räägitakse, et aastaid tagasi toimusid Räpina Tuletõrjemajas vägagi võimsad peod ja pidustused. Kas koht ka aastaid hiljem töötab, eks seda näitab aeg, reaalne töö ning tagasiside rahvalt.