Milline on olnud õpetaja Inga koolitee?

1956. a lõpetas ta Tartu Õpetajate Instituudi eesti keele erialal. Talle omistati 7-aastase kooli õpetaja kvalifikatsioon, lisaerialaks oli kehaline kasvatus. Õpingud jätkusid Tallinna E. Vilde nimelises Pedagoogilises Instituudi kaugõppe osakonnas, mille õpetaja Inga lõpetas 1961. aastal keskkooli eesti keele ja kirjanduse õpetaja erialal.

Inga Ennok alustas oma õpetajateed 1. septembril 1956. aastal toonases Väike-Maarja rajoonis Lahu 7-klassilise kooli eesti keele õpetajana. Lisaks andis ta matemaatika, inglise keele ja kehalise kasvatuse tunde.

Aastal 1960 sai temast Salla 8-klassilise kooli eesti keele ja kehalise kasvatuse õpetaja, 1964. aasta septembrist Jõgeva rajooni Saare 8-klassilise kooli eesti keele ja kirjanduse, tütarlaste käsitöö ja kehalise kasvatuse õpetaja.

Ruusa lapsi on õpetaja Inga kooliteel juhendanud alates 1967. aasta 1. septembrist, mil ta asus tööle Ruusa 8-klassilise kooli eesti keele ja kirjanduse ja kehalise kasvatuse õpetajana. Üksteist aastat hiljem reorganiseeriti Ruusa 8-klassiline kool algkooliks ja õpetaja Ingast sai aastani 1993 Ruusa algkooli direktor.

1993-2003 oli Inga algklasside õpetaja ning alates 2003. aasta septembrist on Inga eesti keele ja kirjanduse õpetaja II ja III kooliastmes.

Inga sõnade järgi on 54. tööaastast kõige raskem aeg olnud direktori ametis oldud aeg, kuna vastutada tuli väga paljude asjade eest.

Õpetaja töö on olnud huvitav, mitmekesine, üllatusi pakkuv. Rõõmu teeb see, kui endistel õpilastel läheb edaspidises elus hästi - kõik õpilased on ju nagu omad lapsed. Neist on sirgunud minister, kohtunik, arste, ärimehi, õpetajaid, metsamehi, turismitalu pidajaid...

Õpetaja Inga ei luba küll ajaga võidu joosta, kuid lubas, et õpetab eesti keelt Ruusa Põhikoolis nii kaua, kuni kestab kool.

Ruusa koolipere soovib õpetaja Ingale tugevat tervist ja tegusaid kooliaastaid!