Väikeloomakliiniku avamisel rõhutas vallavanem Teet Helm, et lisaks vallakodanikele tervishoiuteenuse osutamise paranemisele on nüüd abi käepärast lemmikloomade jaoks. Lemmikloomapidamine on Räpina vallas levinud, on ju Räpina tuntud ka rahvusvahelise koertenäituse korraldamise kohana. Lemmikute tervise eest hoolitsemiseks ning haiguste puhul abi saamiseks on omanikud-peremehed pikka aega pidanud sõitma Põlvasse või kaugemalegi, nüüd pääseb abile ligi kiiremini ja vähema jalavaevaga.

Räpina veterinaaria ajalugu meenutas avamisel hea sõnaga Põlvamaa Veterinaarkeskuse juhataja Seido Suija: „Selles kandis on olnud palju veterinaare. Märgilise tähtsusega on ehk seegi, et uue kliiniku kõrvalmajas tegutses veterinaarkeskus omal ajal 30 aastat." Suija sõnul suundub Eesti Maaülikoolist sirguvaid spetsialiste maapiirkondadesse väga vähe. Seetõttu on sellise haridusega noorte tahtmine ja ettevõtlikkus Räpina kandis „jalad maha" saada eriti tervitatav.

Räpinas tööd alustanud noored veterinaarid on aga juba aastatepikkuse kogemusega. Mari spetsialiteet on suuremad loomad, Piretil väiksemad loomad. Abi ja nõu saavad kõik soovijad, osutatavate teenuste hulka kuuluvad nii lemmikloomade hooldus, ravi, profülaktika, aga ka lemmikloomade märgistamine (mikrokiibistamine), vajadusel tehakse koduvisiite - on olukordi, kus looma on lihtsam ravida kodus kui kliinikus, mis on tema jaoks võõras ja rahutust tekitav territoorium. Kliinikus saab teha ka lihtsamaid operatsioone.

OÜ Sodalis juhatuse liige Jaan Konks rõhutas avamissõnavõtus, et sellised otsused ei sünni üleöö ja üksi - kõige olulisem on toimiv meeskond, aga ka omavalitsuse tugi, sest siin võidavad mõlemad osapooled, nii ettevõtjad kui vallakodanikud. Tegemist on päris kalli valdkonnaga, kõrge hinnaga on tarvikud, vahendid ja tehnilised seadmed, ettevõtte toimetulek sõltub aga peamiselt ettevõttest endast. Riiklik reguleeritus ja rahaline tugi praktiliselt puudub. Areneda saab tasapisi, kindlal sammul, mitte liigselt riskeerides. Räpina väikeloomakliiniku praegune avamine on alles esimene samm, arenguplaanid on juba tehtud - valminud on projekt, et avada suuremad ruumid Võhandu ja Võru tänava nurgal majas, kus viimastel aegadel on olnud nn 1001 asja pood.

OÜ Soalise Räpina väikeloomakliinik aadressil Võhandu tn 22 on avatud esmaspäeviti, kolmapäeviti ja reedeti kell 10 - 18. Infot ja vastuvõtule registreerida saab telefonidel 796 1117 ja 516 5922 või välkpostitsi info@sodalis.ee.

Edu algavale ettevõttele!