Omedu külapäev - see oli tõeline väljakutse. Peale pidulikku avamist oli tarvis anda kontsert ning seejärel mängida tantsuks. Vihm, mis kontserti ei seganud, tegi märjaks nii esinejad kui kuulajad. Kuivad riided selga ja tants võis jätkuda märjal külaplatsil. Oh, kuidas maitsesid peale vastutusrikast esinemist kohalikud paksud suitsulatikad ja soolaoad. Järgmiseks aastaks sai „Laululust" kutse naaberkülla.

Hea, et on nii kokkuhoidev ja sõbralik kollektiiv, kes on kõigeks valmis. Tänu tahan öelda ansamblivanemale Merike Kiiselile, kellel jätkub kannatust ja tahtmist leida toetajaid. 12. augusti ekskursioon-esinemine Vormsile 40 liikmelise grupiga (naisrahvatantsurühm Roosi, Laululust, käsitöömeistrid) kujunes meeldivaks päevaks. Giid Maarja, kes Vormsi kaunimaid paiku ja vaatamisväärsusi tutvustas, oli nii koduselt sõbralik, et ka pikemad käimised tundusid lühikesed.

Rõõmuks oli Hullo kiigeplats, kus kontserdil nautisime esinemist täiel rinnal. Seal valitses nii hea aura, et ei märganudki, palju õieti kuulajaidvaatajaid oli!? Päev möödus lennates ning tagasiteel talletasime üheskoos kõik, mis oluline.

Nii sõbralik ja üksmeelne saab olla vaid rahvakultuurikandja! Traditsiooniline suvelõpuüritus peredele. Külas oli Keskaegne Meistritekoda, kus sai vermida münte, valmistada erinevate ürtidega seepi ja martsipanist kujusid ning maalida. Maalitud martsipanikujukesi tuli kuivatada 24 tundi, kuid lapsed ei mallanud oodata. Nii söödigi kujukesed kohe ja keeled said uhkelt värvitud.

Näomaalid kaunistasid osalejaid. Kuna üritus toimus 20. augustil lasi üks neiu enda põsele maalida meie lipu värvid.

Rõõmu oli kõigil kenast päevast siin tuulepealsel maal.

Kohtumiseni sügisel ringides. Ootame täiendust oma ridadesse!