Tööandjateks olid peamiselt Nissi Vallavalitsuse allasutused, rahastajateks Nissi Vallavalitsus, Eesti Noorsootöö Keskus ning Muinsuskaitseamet. Maleva sujuvuse eest vastutas Natalia Sereda.

Kuigi päike lõõskas ja soojakraade oli enam kui küll, sai kuumusest hoolimata tehtud rohkem, kui isegi loota julgesime. Õnneks olid kõigil janu kustutamiseks veepudelid omast käest, seega oli väga värskendav muu hulgas ka iseendid veega üle valada, nii et mõnel piigal oli särk sõna otseses mõttes läbimärg ja sellise palava ilmaga see tõepoolest ka õigustas end.

Uue näo ja olemise sai Turba Gümnaasiumi staadion, kus hoolega sai rehade ja labidatega rehitsetud ja kühveldatud. Jooksurada sai ette valmistatud XIII Turba Lastespordimängude jaoks, mis toimusid pühapäeval, 12. juunil. Kahe rühma ühistööna saime järje peale ka Nissi kalmistul. Puhtaks said rohitud teed ja jalgrajad. Vanad ristid ning aiad sai vanast värvist puhtaks kraabitud ja uuesti üle värvitud. Joogi-puhkepausi ajal oli tore ka sääsepüüdmisvõistluski ära pidada. Nalja ja naeru sai ka jäätist pugides. Uue puhta kuue said Nissi Vallamaja lipumastid ning Riisipere Lasteaia atraktsioonid. Abiks käidi veel Nissi Põhikooli raamatukogul ning EELK Nissi Maarja kogudusel.

Hoogsa töö tulemusena saime palju rõõmu valmistada ka Munalaskme Hooldekodu elanikele. Korrastatud teeääred ja lillepeenraid palistavad kivid olid meile endilegi silmailuks. Paari päevaga saime ilusaks ka Turba aleviku käidavamad tänavad, mis said samuti puhtaks rohitud. Ette sai valmistatud ka Turba park jaanitule jaoks.

Tühi kõht on kõige parem kokk, ütleb vanasõna. Meie kokatädidele siinkohal suured kiidu- ja tänusõnad. Peale tööd ootas meid alati isuäratavalt kaetud laud, kus ei puudunud meie meeleheaks alati ka midagi eriliselt head.

Tänada tahaks kindlasti ka Merike Niitlat Turba Lilleärist, kes sponsoreeris Riisipere Noortetoa haljastust.

Malevaelu lõpetasime vahva lõpupeoga, kus peeti rühmadevahelisi etlus- ja lauluvõistlusi, välja sai mõeldud ka lipu- ning tänukirjade kavandeid, ning nendestki sai originaalseim välja valitud. Võistlusmoment kiskus vägagi tasavägiseks, aga seekord võitis siiski Riisipere rühm.

Malevaelu on vahva aeg! Rühmajuhina kasutan siinkohal võimalust ja tänan kõiki vahvaid koostöötegelasi! Eriti meeldiva kogemuse andsid loomulikult malevlased ise!

Aitäh kõigile ja peatse kohtumiseni järgmisel aastal!