On Sul hobisid?

Pikalt olen end sidunud ka naiskodukaitsega.Viimasel ajal küll vähe aktiivne, kuid kuulun Naiskodukaitse Tartu Ringkonna Tartu jaoskonna meditsiini gruppi. Olen käinud naiskodukaitse võistkonnaga kaks korda sõjalis - sportlikul võistlusel ERNA ja kolm korda Eel-Ernal. Olen osa võtnud Läänemaa rännakust Valge laev. See on selline mõnus tunne , kui sa lähed metsa. Seal on kõik võrdsed ole sa minister või töötu. Kui nädala oled metsas ära olnud, siis on imelik vaadata, et ühtegi kaitsevärvi riietatud inimest pole vastu tulemas.

Räägi meile oma rahvatantsupisikust!

Rahvatantsu juhendajaks sain läbi juhuse, kui Maimu Janisk ütles mulle, et hakka tegema, siis ma algul kahtlesin kas saan ikka hakkama. Naisrühmal on tugev vundament Lea Kurvitsa ja Maimu Janiski juhendamisega alla laotud. Eks ma ise õpin samuti koos tantsijatega. Alustasin ise ka algklassides tantsimist ja põhikoolis tantsisin, peale ülikooli tuli Võrus naisrühm Viire.

Aga kuidas Sa jõuad seda kõike - naisrühm, segarühm 3 lasterühma?

Ajaga on ikka nõnda, kes teeb see jõuab, kuigi eks pere ja laste arvelt see aeg tuleb.

Kaua Sa oled juba olnud Võnnus rahvatantsujuhendaja?

Rahvatantsu juhendaja Võnnus olen ma 2005 aasta sügisest.

Kelleks Sa väiksena unistasid saada?

Väiksena tahtsin saada baleriiniks, õpetajaks ning sõduriks. Keskkoolis oli mingil hetkel soov politseinikuks saada.

Mis Su lemmikud on?

Erilist lemmik sööki ei olegi. Meeldib tohutulult värske kapsas hakklihaga ja sefiiri korvikesed. Mulle meeldib raamatuid lugeda ja tantsida. Lemmik tööd kui sellist ei ole. Kõik tööd tuleb ära teha nii hästi kui oskad ja saad.

Sul on kolm armast last, räägi nendest!

Jah, kolm last! Rasmus läks esimesse klassi, Liisa on viie ja Valter on kahe aastane. Rasmus on igal pool aitaja. Meeldivad ka multikad. Liisa ja Valter on sünnist saati saanud tantsida. Liisa käis kaasas, kui oli kaheksa kuune, I Naistetantsu festivalil Jõgeval. Valter oli kolme kuune, kui oli nädal aega Tallinnas suurel tantsupeol. Kahjuks ei ole mul kummastki sündmusest ühtegi fotot, kus lapsed oleksid peal. Rasmusele meeldib judo, Liisale meeldib laulda ja tantsida ning Valter on lihtsalt väike mürakaru.

Kus Sa sündinud ja kasvanud ning õppinud oled?

Sündinud ja koolis käinud olen Alatskivil. Vahepeal oli Tartu Ülikool ja siis Võru neli aastat.

Mis on Su eriala? Miks sa seda tööd teed?

Õppinud olen ma proviisoriks ja töötan kümnendat aastat sellel erialal. Igal tööl on ka omad vead, kuid hea kaalub halva tavaliselt üle, selle tööga saan inimesi aidata ja kohtun paljude huvitavate persoonidega.

Kus Sa Võnnu vallas elad ja kuidas on seal elada?

Elan Lääniste külas Kastani talus, olen kaheksa aastat Võnnu valla elanik. Läänistes meeldib mulle loodus. Väga ilus koht on linnamägi. Metsad on lähedal. Tänu Kertule on ka siin elu käima läinud. Ta on väga tubli külaseltsi eestvedaja. Võnnu vallas on väga palju ettevõtmisi ja üritusi, millest tahaks osa võtta, aga lihtsalt ei jõua.

Mis võiks Võnnu vallas eriti tähtis olla?

Võiks välja arendada kergliiklustee Võnnust Läänistesse. Valmis ehitada nii Suitsu koolimaja kui ka staadion. Meil on ilus suur kirik, mis vajaks inimeste tuge. Soovin ka, et lasteaed Värvuke kasvaks ja saaks ilusa „kuue" nii sisse kui välja.

Viivika, millest Sa unistad?

Unistan,et saaks koolilastega korra tantsupeole. Oma perele soovin, et Võnnus jätkuks ikka kooliharidus ja et koolibuss sõidaks ka Lääniste poole.

Unistan, et mehed oleksid natuke aktiivsemad ja tuleks segarühma, kui üksi ei julge, võta naine ka kaasa.

Mida Sa soovid Võnnu vallale?

Võnnu vallale sooviks pikka iga ja, et jätkuks inimesi kellega tantsida. Suur soov oleks, et kaerajaani võistutantsimine jätkuks.

Suur aitäh Viivikale meie valla rahvatantsuelu juhtimast ja omalt poolt nii suurt panust andmast Võnnu kultuuriellu.