Üks päev sellest nädalast oli pisi-europeade ehk maapäeva päralt. Sellel päeval läksid kõik rühmad mööda Eestit rändama. Läänistesse tuli laulukoor Itaaliast. See koor on tegelikult 50 liikmeline, Eestisse oli tulnud 25 liiget. Nad rääkisid, et nende koor tegutseb linnas, mis on sada kilomeetrit Roomast põhjapoole. Nende linnas oli mõned aastad tagasi olnud suur maavärin, mis nõudis palju ohvreid ning et laulmine on üks moodus, kuidas saada oma elu jälle rööpasse. Selles kooris laulavad ajakirjanikud, õpetajad, balletikooli õpetajad ja paljude

teiste elukutsete esindajad. Nende päev algas Mooste mõisa tuuriga, kus kohtasime Śoti ja Austria rühmi. Edasi näitasime neile Mehikoormat ning õhtul saime kokku Lääniste linnamäel Madlipäeva simmanil. Itaalia koor esines väikese kontsertiga, mis oli läbilõige nende repertuaarist. Lääniste külaselts ja Kaera-Marid kinkisid neile väikesed meened ja ka mõne tantsu. Pärast õpetas Triinu Nutt ansambli Vennakese abiga mõned rahvalikud tantsud. Itaalia poolel õpetati meile üks line-tants. Õhtu oli lõbus ja meeldejääv. Külalised kiitsid meie ilusat kodukohta ja inimesi. Lääniste tänas itaallasi ilusa kontserti eest.

Järgmisel päeval esines koor Tartu Ülikooli aulas väga võimsa kontsertiga, mis jättis varju nii mõnegi esineja enne ja pärast neid.