Harukordseks võiks aga pidada meie selle aasta algust küll, kuna võrreldes eelmise aasta koolialgusega on meie kollektiiv kasvanud 10 lapse (ehk 16%!) võrra. Nii on meil sel aastal õpilasi taas üle 70-ne (71). Kõiki kooli õpilasi siin nimepidi ette lugeda ei jõua, küll aga tõstaksin esile meie uued alustajad. Esimesse klassi astusid Risti Põhikoolis Karmo Koplik, Erlend Lai, Erki Mets, Carolin Nurme, Kaur Robin Otsus, Janette Rohuniit, Siret Salei, Caspar Turu ja Trinu Vaher.

Lisaks alustasid meil ka mõned uued õpetajad. Nii on ajaloo ja ühiskonnaõpetuse õpetaja meil sellest aastast Denis Naumov, kehalist kasvatust annab ja jalgpallitreeninguid viib läbi Tõnu Henk, keemia-bioloogia õpetaja ja huvijuht on Eve Loode ning inglise keel III kooliastmele saab antud Aneli Teder´i poolt. Viimane on ka sekretär-asjaajaja.

Eks esimene päev nägi suures osas samuti välja nagu teistel - aktus, klassijuhataja tund, vihikute ja õpikute jagamine. Kuid arvan, et ühes osas olime jällegi erilised, sest alustasime sel aastal ühe ettevõtmisega, millest loodame traditsiooni kujundada. Nimelt meie esimene klass istutas oma esimesel koolipäeval puu. Miks me siis kooli algusel esimese klassiga selle ette võtsime, mitte viimasel päeval lõpetajatega, nagu tavaks?

Aga sellepärast, et kui kooli lõpus puu istutada, siis jääb see hooldada kellelegi teisele, kes sellest niiväga ei pruugi lugu pidada. Ja võib juhtuda, et suvekuivuses saab puuke otsa. Ka ei pruugi istutajad enam aastate pärast täpselt mäletadagi, milline puu just nende pandud on. Kooli tulles puud istutades saavad õpilased aga 9 aastat oma puu eest hoolt kanda. Nad kasvavad koos puuga, nad kasvavad kokku. Arva, et nii juurdub lastes paremini loodushoid, rääkimata, et sügisel istutatu juurdub ka alati paremini. Meie esimene puu on pihlakas.

Kuigi 1. september on tarkusepäev, ei tähenda see seda, et ainult sel päeval saabki targemaks. Ka ei maksa arvata, et ainult kool on teadmiste jagamise koht. Tarkust saab iga nurga pealt, igast õnnestumisest ja ebaõnnest. Oska ainult näha ja õppida! Ilmar Saar on öelnud, et iga inimene, kellega kohtud, teab midagi sellist, mida sina ei tea, õpi temalt.

Soovingi kõikidele teadmistest tulvil kohtumisi. Ja kui esmapilgul ei tundugi midagi huvitavat kaaslases olema, siis soovin hoolimist ja tervet uudishimu, et partneris tema säravam pool välja tuua. Ja olge ise avatud, jagage ning siis saate vastu, topelt!

Ilusat kooliaastat!