Et ühest majast kujuneks kõikidele kaasaja nõuetele vastav; mõnusa ja lastesõbraliku keskkonnaga maja, selleks kulus kokku 25 kuud ehitamiseks, 73 iganädalast objektikoosolekut ning 1 138 256 eurot. See on rahalises vääringus taasiseseisvumisajal valla teine suurim investeering käimasoleva veemajandusprojekti kõrval. Lasteaiahoone rekonstrueerimist toetas Euroopa Liit KOIT-kava programmist 85% toetusega ehk 939 099 €, vallaeelarve kanda jäi 15 %, millele lisandusid täiendavalt muud mitteabikõlbulikud kulud kokku maksumusega 199 157€.

Vallavalitsuse nimel tänan endist vallavanemat Jüri Sikkutit, vallavalitsust ja - volikogu otsusekindla ja vastutusrikka otsuse eest, mille tulemusel valmis lasteaiaperele avar, hubane ja kaunis maja.

Kaks kuud on jäänud veemajandusprojekti I etapi ehitustööde lõpetamiseni ning kooli ümbruses alustas MTÜ Haljala SK puhke- ja tervisepargi II etapi arendusprojekti elluviimist, mille tulemusel täieneb park mitme uue välis­atraktsiooniga. Endise korvpalliplatsi asemel rajatakse sõidu­autodele parkimisala, rekonstrueeritakse olemasolev kõnnitee ning võimla esine parkimisala. Tänavavalgustuse rajamisega ja kõnniteede valgustamisega muudetakse turvalisemaks ning ohutumaks meie igapäevane liikumine.

Võib õigustatult küsida, miks alustatakse töödega sügisel ja mitte suvel, siis paraku sõltuvad need PRIA otsusest ja Euroopa Liidu investeeringutoetusest ning ehitustöödega alustamine enne rahastamisotsuseid on toetusesaaja enda vastutusel. Ehitustööde planeeritavaks kestuseks on ajaliselt kaks kuud ning loodetavasti ei saa takistavaks ega segavaks jõuks töödele olema ootamatu talv, mis ennustuste kohaselt tõotab taaskord tulla pikk, pime, pakaseline ja lumerohke.