Samuti peeti meievallas Eestireitinguvõist­luste üks tosinast osavõistlusest. 3. septembril Mäetagusel peetud etapp paistis silma osa­võturohkusega - 61 petankerit, mis on Eesti reitinguvõistluste viimaste aastate rekord. Mäetaguse spordiklubi edukaimana sai Rene Kundla koos Anna Romanenkoga Jõhvist 30 paari seas viienda koha. Jaan Sepp/Argo Sepp olid 20. Hooaja kokkuvõttes sai Eesti üldrei­tingus 143 võistleja seas Kundla lõpuks 23. koha, mis paigutas ta järgmiseks hooajaks esimest korda n-ö eliitrühma, kuhu pääses 30 paremat. 34. koha sai Argo Sepp ja 39. oli Jaan Sepp. Meesjuunioridest oli Oskar Sepp kuues ja tüdrukutest Imbi-Indi Deljantintšuk kolmas. Eraldi arvestust peeti ka võistkon­dade seas, kus Argo ja Jaan Sepp olid koos kohtlajärvelase Pjotr Nikkariga triodest esi­liigas teised. Teine oli ka Rene Kundla koos oma paarilisega esiliiga paarismängus ning üldjärjestuses 67 paari seas viiendal kohal.

Ida-Virumaa reitinguvõistlustel sai 15 etapi kokkuvõttes Mäetaguse petankeritest kõrgeima koha Jaan Sepp, kes oli kaheksas. Aasta uustulnuka tiitli pälvinud Argo Sepp oli kokkuvõttes 81 osaleja seas 11. Sel aas­tal rohkem Eesti võistlustele keskendunud Rene Kundla oli maakonna reitingutabelis kokkuvõttes 24. Naistest oli Airi Kruusma neljas. Hooaja parimaks tulemuseks jäi Seppadel koos mängides saadud paaris­mängu teine koht Kohtla valla meistri­võistlustelt ning koos Kruusmaga olid nad teised ka hooaja avaetapil Kohtla-Järvel. Maakonnas peeti ka neljaetapilist ekstreem­petangisarja, mille Kundla võitis (etappi­dest oli tal parim koht maakonna tulista­mise meistrivõistluste hõbe) ning kus Jaan Sepp oli kolmas ja Argo Sepp neljas.

Mäetaguse spordikalendri traditsioo­niliseks osaks on saamas Mäetaguse karikavõistlused petangis, mis toimusid teist aastat. Sarnaselt esimese aastaga oli kavas viis etappi. Kui ava-aastal oli osalejaid 51, siis teine hooaeg tõi kohale koguni 73 mängijat. Kokkuvõttes läksid neli paremat kohta Jõhvi, kuid valla parimale kuulunud karikale oli lõpuni põnev heitlus. Lõpuks edestas Rene Kundla viimasel, üksikmängu etapil valla parima medali saanud Argo Seppa kokkuvõttes vaid kahe punktiga, üldjärjestuses said nad vastavalt viienda ja seitsmenda koha. Nii valla arvestuses kui ka naistest oli kolmas Airi Kruusma. Parima noore tiitel kuulus Oskar Sepale.