Naiskodukaitse Võrumaa ringkonna aastapäeva üritus toimub seekord Vastseliinas, 25. novembril ja noorteansambli KTK muusika saatel. Meie tublid naised on juba ennast tõestanud, et laua valmistamine 50-100 inimesele pole probleem.

1. septembril küpsetasid naised Vastseliina Noortekeskuse kutsel pannkooke. 24.-25. septembril lihvisime järjekordselt oma sõdurioskusi Kirikumäe laagris. Osalejateks olid 11 naiskodukaitse liiget ja 7 Võrumaa kanget kodutütart. Ilm pani seekord tõsiselt kõiki proovile. Saime nii vihma kui kõledat sügistuult. Traditsiooniliselt lõpetasime laagri rännakuga Kirikumäelt Vastseliina Vabadussõja ausamba juurde, mille jalamile asetasime ka seekord metsas oma tehtud pärja.


Metsas valmistatud pärja asetamine Vabadussõja ausambale

1.-2. oktoobril lõime kaasa esmaabi baasväljaõppel Põlvas. Põlva ringkond vastutasuks sõdurioskuste läbiviimise eest pakkus meile sooja ja eksootikat Taevaskojas Salamaa Puhkekeskuses.

Ees on ootamas staabi- ja side erialavõistlused Hiiumaal 15.-16. oktoobril ja 23. oktoobril igapäeva turvalisuse kursus otsimine ja päästmine- koostöös politseiga. Meditsiinialast koolitust on lubanud läbi viima tulla meie perearst Aune Rehemaa. Üritus ise toimub Vastseliina suusabaasis ja reaalsed otsimisharjutused metsas, maastikul. Kaasa on lubanud lüüa ka piirivalve komissar Tarmo Rebane koos oma jäljekoeraga.

Kui kellelgi on soovi osa võtta üritusest, andke aegsalt märku telefonil 528 4474 (Anu Jõgeva). Maaomanikelt ja jahimeestelt ootame mõistvat suhtumist. Koolitus on vajalik, sest aeg ajalt kaob inimesi ja meie vabatahtlike töö ja kohustus on aidata sellistes olukordades. Oskamatuse tõttu aga lihtsalt võime hävitada vajalikud jäljed. Üritust aitavad läbi viia Tõnis Räim ja meie valla uus konstaabel Dmitri Kulaga.

Naiskodukaitses käivitus ka sellel aasta kudumisprojekt. Koome kindaid, sokke Afganistanis missioonil olevatele Eesti kaitseväelastele, seda heade soovidega ja Jõulukingituseks. Kena sügist ja ikka päikest!


Sõdurioskuste laager Kirikumäel 24.-25.sept. Nii alustati rännakut Kirikumäelt Vastseliina