Kui kaua te olete olnud sõprussuhetes Rõngu keskkooliga?

Sõprus Rõngu keskkooli ja Norra HobØl Ungdomsskole kooli vahel sai alguse 1994. aastal. Esimest korda, kui mina Rõngu tulin, oli aasta 1996, peale seda olen käinud siin veel 12 või 14 korda.

Kuidas te selle kooli leidsite?

Tegelikult sai kõik alguse Rõngu ja Norra farmerite omavahelisest suhtlemisest. Rõngu valla talunikel oli vaja talutehnikat, meie kogukonna talumehed kogusid vajaminevaid masinaid ning saatsid Rõngu. Peale seda hakkasid talunikud omavahel suhtlema, Rõngu valla talunikud käisid Norras külas, meie aga saatsime ühe õpetaja ja kaks õpilast Rõngu. Sellest sai alguse koolidevaheline sõprus, mis kestab siiani.

Kui kaua te plaanite koolidirektorina töötada?

See on viimane aasta, mil ma tulen Rõngu direktorina, sest ma olen töötanud kooli juhtkonnas juba 25 aastat ning arvatavasti on aeg pensionile minna.

Mis saab koolide sõprusest siis, kui teie enam direktorina ei tööta?

Selle pärast pole vaja muret tunda, sõprus jääb ikka kestma.

Meil on nii palju õpetajaid, kes tahavad sellega jätkata ning ma

ise jään küll tagaplaanile, kuid plaanin siiski ka järgnevatele sõpruskohtumistele kaasa tulla. Mulle siin väga meeldib, oleme käinud siin oma kooliga, kuid ka niisama puhkamas ja vaba aega veetmas.

Kas soovite midagi öelda Rõngu elanikele?

Ma väga soovin, et siin oleks rohkem elanikke ja et töökohti oleks piisavalt. Kui me esimest korda siia tulime, oli Rõngu vallas umbes 3400 elanikku, aastatega on see arv langenud u 2800ni. Seega on väga tähtis, et teil on uus koolimaja ning hooldekodu vanuritele, piisavalt töökohti, et inimesed siia elama jääksid ja kool oma tööd jätkata saaks. Rõngu piirkonnas on paljutki, mille eest hoolt kandma peaks. Ma olen käinud ka mujal Lõuna-Eestis, näiteks Piusa koobastes ning erinevates muuseumites ning näen, et kogu Lõuna-Eesti piirkonnas on palju ilusat, inimesed hoiavad ümbrust - korrastavad parke, hoolitsevad oma elamute ja teiste hoonete eest, kõik näeb parem välja kui varem. Siin on nii palju kohti, mida külastada ning palju ilusat, mida vaadata - haruldaselt ilus kant.