Vanemad inimesed nimetasid seda kohta Parika teeotsaks. Arvatavasti selle pärast, et enne sõda oli Parika talu üks küla tähtsamaid, sest seal asus piirivalve kordon ja sinna oli ehitatud ka telefoniliin.

Samas lähedal, umbes 200 meetrit Paatsalu poole, on metsa sees ligi 2,5 meetri kõrgune rändrahn, mis on riikliku kaitse all. Kaitse all olemist näitab vastav tahvel, mis aga maanteele ei paista. Kui pöörata vanale maanteele, mis viib Nõmme külla, siis on kivi nähtav.

Sealt mitte kaugel metsas oleva liivakünka sees on tähistamata haud, kuhu 1944. aasta sügisel maeti kaks eesti soost meest, kes kandsid saksa mundrit. Mehed olid Kruusiaugu talu õues, kui Paatsalu poolt tulnud punaarmeelsed neid märkasid ja järgnes muidugi mahalaskmine. Nõmme küla inimesed matsid surnukehad maha ja püüdsid pärast nende omastele teatada, kuid ühendust saada ei õnnestunud. Palju aastaid hooldas keegi seda hauda, istudes lilli ja puhastades ümbrust, kuid nüüdseks ei ole enam jäänud ühti Nõmme küla põliselanikku ja ka haud on juba aastaid mahajäetud.

Kord helistasin niisugusele organisatsioonile nagu Sõjahaudade Hoolde Liit, et mida selle matusepaigaga ette võtta, aga sealt öeldi, et kui oldi saksa sõjaväelased, siis peab nendega tegelema Saksa riik.