„Üle pika aja olime jälle ühes kohas, kus probleeme inimeste silmadega on päris palju," tõdes Mõisakülas kokku seitsmekümnel soovijal silmarõhku mõõtnud MTÜ Silmaabi juhataja Algis Väärmaa.

Juba esimese kolme tunniga said kümmekond inimest, kellel rõhk lubatust kõrgem, temalt suunamiskirja silmaarsti juurde täiendavateks uuringuteks ja vajaliku ravi alustamiseks. Väärmaa sõnul põhjustab kõrge silmarõhk ohtlikku haigust glaukoomi, mis võib mitteravimise korral lõppeda pimedaks jäämisega. Haigus ilmneb sagedamini alates viiekümnendatest eluaastatest.

Lisaks silmade tervisele oli sarnaselt eelnevatele tervisepäevadele inimestel taas võimalik lasta kultuurimajas mõõta ka oma verenäitajaid. Sedagi võimalust ei jäetud kasutamata. Eakaim vere- ja silmarõhu kontrollis käinu oli linna vanim elanik 100-aastane Salme Raiesmaa.

Sellal, kui tervisekontrollis käinud rahvas päiksepaistelist ilma kasutades varmalt kõnnikeppidega, tugiraami toel või jalgratastel terviseretkele suundus, seadsid sotsiaalkomisjoni naised väikeses saalis laudadele tervistavad toidud: Gea Rebase küpsetatud kõrvitsapiruka ning koha peal porgandist ja muust värskest toormest kokku segatud tervisesalati. Neil lasid matkarajalt naasnud tervisepäevalised pärast hea maitsta.

Tervisepäeva koos sotsiaalkomisjoniga korraldanud sotsiaaltöötaja Kati Puidet ütles, et peatselt on inimestel võimalik jälle hakata kultuurimajast kindlatel päevadel ja kellaaegadel käimiskeppe laenutama ja pärast kõndi teetassikese juures jalgu puhates juttu ajada. Täpsed ajad lubas ta teatada lähiajal nii linna kodulehe kui ka ajalehe Lõuna-Mulgimaa kaudu.