Peole lisasid rõõmsat meeleolu kaks hooldekodu elanikust eakat naist oma nooruslikult esitatud lauludega, teenides kuulajate sooja vastuvõtu. 81-aastane leedulanna Stefanija esitas hoogsa laulu oma emakeeles. Kolm kuud Hallistes elanud 88-aastane aastane Ljubov Tõnisson Tallinnast on eluaeg laulukooris laulnud ja esines krapsakalt nüüdki. Siin hoolitseb ta ka samas majas elava invaliidist õepoja eest. Aega veedab memm meeleldi lugedes ja pargis jalutades. Ka telerit saab vaadata.

Kui eakate päeva tähistati tänavu esmakordselt, siis emadepäeva, jaanipäeva ja jõulude tähistamine on mõnda aastat tegutsenuna üle Eesti tuntust kogunud eakatekodus saanud oodatud traditsioonideks.

Eakatekodu Mulgi Häärber eestöötaja Merle Areni andmeil on neil peamaja 26 kohast praegu täidetud 22, vanim hoolealune on 95-aastane eakatepäeva peost kõrvalise abiga osa saanud ja sellega väga rahule jäänud taat. Töötajaid on eakatekodus viis.

Talveks loodab eakatekodu saada valmis praegu viimistlusjärgus oleva teise kahekorruselise maja, mis mõeldud eelkõige lamajatele. Sinna tulevad 3-kohalised toad koos tualeti ja dušiga. Maja mahutab 30 hoolealust.

„Eakatekodus elamine pole mingi häbiasi, vastupidi, see on väärikas viis üheskoos turvaliselt vanaduspäevade veetmiseks," on veendunud eakatekodu Mulgi Häärber eestöötaja Merle Aren.