I ja II klass koos oma õpetaja Lilli Kaskelaineniga rääkisid käigust linnalähedasse sohu ja metsa, kust leiti seeni ja jõhvikaid. Matkamuljed taaselustasid lapsed oma joonistatud piltidel, mis olid fuajee aknalaulale vaatamiseks seatud.

„Meie eesmärgiks oli taimi tundma õppida ja selle me täitsime," ütles III klassiga piki vanal raudteetammi kõige pikema matka teinud õpetaja Eha Ermits. Emakeeleõpetaja Anneli Merila korraldas sel matkal lastele tähelepanumängu. Koolimaja seinale seadis klass värviliste puulehtede vahele stendile oma matkapildid ja Helena Koogi luuletuse, mille autor koolikaaslastele ka ette kandis.

IV ja V klass õpetaja Toomas Rietiga matkasid samuti soos. Nähti ja õpiti tundma erinevaid seeni ja tunti rõõmu looduses olemisest. Koolimajja püstitas klass oma sügisepuu okstele riputatud värvilistest paberitest lõigatud vahtralehtedega, millel kirjas matkamuljed.

VI ja VII klass õpetaja Enn Raiestega seadsid sammud linnalähistele metsa kahe mälestuskivi juurde. Need tähistavad paiku, kus 70 aastat tagasi sõja hakul hukati ilma süüdimõistva kohtuotsuseta kokku 113 inimest. Õpilaste soov on, et sellest massimõrvast räägitaks rohkem, samuti et mälestuskivide ümbrus korrastataks ja nende juurde juhataksid suunaviidad. Sügise sünnipäevahommiku lõpetuseks vaadati Vivaldi muusika saatel suurelt ekraanilt slaididena värskeid matka- ja muid koolielu pilte.