Igal õppeaastal planeeritakse konkreetsed tegevused selle läbiviimiseks.

2010. aasta augustis sai Keskkonnainvesteeringute Keskusele esitatud suur projekt ning positiivne vastus meie taotlusele tuli sama aasta detsembris. Siinkohal suur-suur tänu Katrin Sarapuule, kes meid aitas töö kokkukirjutamisega! Kogu asja eesmärgiks oli laste väärtushinnangute ja käitumisharjumuste kujundamine keskkonna säästlikkuses. Projekti ajastasime kahele õppeaastale ja kavandasime 6 teemapäeva. Nendele päevadele eelnesid rühmades vastavasisulised joonistus-, kleepe,- meisterdamistööd, vaatlused, õppekäigud, tutvumised kirjandusega, viisime läbi praktilisi töid, jne.

1. Prügi 26. aprill - selle päeva raamides külastasime Kärdlas Veolia keskust, käisime ka Käina prügilas. Seletusi oma asutuste kohta jagasid Aivo Kriska ja Aavo Kütt.

2. Lilled 26. mai - Kõrgessaare looduskaitsealal tutvusime haruldaste orhideedega, käisime Kurisu neeluaugus.

3. Linnud 3. mai - külastasime Käina linnuvaatlustorni, kus saime ka praktilise kogemuse lindude vaatlemiseks. Seal juhendas meid Alice Leetmaa.

4. Metsaannid 14. september - Külastasime RMK Ristna looduskeskust, kus meiega tegelesid Liis Soonik ja Urve Merendi. Peale külastust korraldasime metsast kaasa toodu kohta näitused rühmades.

5. Vesi 28. september - sel päeval külastasime Kõrgessaare veepuhastusjaama, kus meid võttis vastu ja jagas selgitusi Andu Koit. 5-6aastase käisid ka Kärdlas, ehtsas laboris vaatamas, kuidas tehakse veeproove. Seletusi jagas Anne Järva.

6. Meisterdamine looduslikust materjalist 17. oktoober- olime jällegi Ristnas, kus Liis ja Urve õpetasid meid tammetõrudest ussi ja jääk- ning looduslikust materjalist koera valmistamist. Külastasime ka merekaubamaja.

Nendest õppepäevadest on meil hulgaliselt pildimaterjali, millega võite tutvuda lasteaia kodulehel. Kogu projekt andis meile võimaluse käia Hiiumaa erinevates kohtades, tutvuda toredate ning huvitavate inimestega.

Projekti lõpetasime omapoolse üllatusega lastele: nimelt etendusega Rohemütsike.

Kuid töö ei lõppenud projekti tähtajaga, nimelt käib lasteaias 17.-21.oktoobrini keskkonnanädal, kus iga päev toimub midagi põnevat laste jaoks.

Lõpetuseks täname kõiki, kes meid projekti elluviimisel aitasid: GO Buss ja toredad bussijuhid, eelnimetatud juhendajad, Kõrgessaare A ja O, Aimi Aromatova (kelle küpsetised olid väga maitsvad).